Mode van morgen

De mode van morgen, daar is iedereen in de fashionwereld mee bezig. Maar letterlijk ”De mode van morgen”, daar word eigenlijk het technologisch gebied, de duurzaamheid en de maatschappelijke waarde mee bedoelt.

In het najaar van 2014 en het voorjaar van 2015 is er een expositie in het Museum Boijmans van Beuningen. De expositie gaat over experimentele mode waar een aantal bekende ontwerpers worden vertegenwoordigd. Denk aan het Nederlandse modeduo Viktor&Rolf, maar ook buitenlandse ontwerpers als Christophe Coppens uit Belgiƫ, Hussein Chalayan uit Cyprus en Rejina Pyo uit Korea.

Er zijn ruim vijftig ontwerpers die zich van hun meest creatieve kant laten zien. Zes van deze ontwerpers maken speciaal voor deze expositie nieuw werk wat nog nooit eerder vertoond is. Op technologisch gebied kan je denken aan de jas van Pauline van Dongen die je smarthphone onderweg kan opladen. Deze jas komt uit de ”Wereable Solar Project” collectie. Zo zijn door de gehele tentoonstelling de meest creatieve, experimentele te zien.

Want kan mode langer mee of moeten we echt elk seizoen nieuwe items gaan kopen? Hoe zit het met de ”wereable technology” in de mode? Dit zijn vragen waar de nieuwste generatie modeontwerpers zich op richten. De meeste ontwerpers richten zich op het modesysteem en wat daaraan verandert kan of moet worden voor de mode van morgen. Tijdens de tentoonstelling zijn er ook items zien die rechtstreeks van de Parijse catwalk komen.

Kijk voor het programma en de aanmelding op de site van Boijmans. Er worden namelijk ook lezingen en workshops gegeven.

 

No more articles