Meer geld voor kleding: bekijk onze tips

Nu het voorjaar weer begonnen is willen we er natuurlijk allemaal weer op uit om de nieuwste voorjaarsmode aan te schaffen. Maar hoe zorgt u nu voor zoveel mogelijk kleidinggeld in uw portemonnee? Simpel, door te besparen op andere zaken. Bij deze onze top 10 om geld te besparen.

1. Bespaar op uw energiekosten

Besparen op energie kan je al snel tientallen tot honderden euro’s per jaar schelen. Je kunt op 2 manieren besparen. Enerzijds door minder te stoken en anderzijds door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier.

2. Bespaar op uw mobiele telefoonkosten

Heeft u een sim lock vrij toestel of een mobiele abonnement met toestel dat binnenkort afloopt? Dan is een sim only abonnement iets wat u absoluut zou kunnen overwegen. U betaald bij een sim only abonnement namelijk niet voor het toestel en daarmee bespaart u honderden euro’s

3. Bespaar op autokosten

Neem eens wat vaker de fiets. Er zijn stiekem veel autoritjes die niet zo gemakkelijk met de fiets gedaan kunnen worden. U bespaart op benzinekosten en tegelijkertijd is het ook nog eens gezond! Ook kun je een kleinere auto aanschaffen. Je bespaart dan op afschrijvingen, wegenbelasting en de autoverzekering. Dit kan je zomaar € 2000 schelen op jaarbasis.

4. Bespaar op uw verzekeringen

Heb je veel verschillende verzekeringen bij verschillende verzekeraars? Dan bestaat niet alleen de kans dat je dubbel verzekerd bent, en daar dus ook onnodig veel voor betaald, maar ook dat je korting misloopt. Veel verzekeraars geven namelijk korting op de premie op het moment dat je alle verzekeringen via hen laat lopen. Daarnaast zou je kunnen kijken naar collectief verzekeren, bv via je werkgever

5. Bespaar op vakantie

Maak eens gebruik van en last minute aanbieding of ga net voor of net na het hoogseizoen met vakantie. U bespaart zo honderden euro’s en het is vaak ook veel minder druk!

6. Bespaar op uitgaan en uit eten

Een avondje met vrienden in huis is vaak heel gezellig. Laat ieder hun eigen hapjes en drankjes meenemen en klets gezellig bij in een omgeving waar je elkaar nog goed kunt verstaan!

7. 1 keer koken voor meerdere maaltijden

Als je gaat koken dan is het verstandig om dit voor meerdere keren te doen. Vries hetgene je overhoudt in en gebruik het op een later tijdstip. Op deze manier bespaar je energiekosten. Als je dan ook nog eens de maaltijd laat ontdooien in de koelkast dan bespaar je ook nog op de energiekosten van de koelkast. De bevroren maaltijd zorgt er namelijk voor de koelkast minder hard hoeft te werken.

8. Bespaar op boodschappen

Maak gebruik van de aanbiedingen in de supermarkt en sla ze groot in. Zeker bij producten die heel lang houdbaar zijn en die je vaak gebruikt. Denk hierbij aan afwasmiddel, toiletpapier, afwastabletten, etc.
Kies daarnaast ook zoveel mogelijk voor huismerk producten. Deze producten zijn vaak een stuk goedkoper dan de A-merken.

9. Stop met roken

Roken wordt duurder en duurder. Mocht u nog roken dan is dit een goed moment om te stoppen! Mijn stimuleringstip: stop het geld wat u dagelijks bespaart ook daadwerkelijk in een potje. Succes!

10. Laat de wasdroger wat vaker uitstaan

De wasdroger gebruikt veel energie! Zeker nu de temperatuur begint te stijgen kunt u de was gemakkelijk binnen of buiten hangen.

No more articles