L’Oreal Paris steunt Free a Girl

Het Franse make-up merk steunt ook dit jaar weer Free a Girl. Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden.

Het gaat om de Aziatische landen als Nepal, Bangladesh en India. In deze landen raken jaarlijks duizenden meisjes vermist. Onder valse voorwaarden worden zij meegelokt door mensenhandelaren of op straat ontvoerd en weggehaald bij hun moeder. In het ergste geval worden sommige meisjes zelfs verkocht door hun eigen ouders. Deze meisjes worden verkocht aan bordelen en ze worden opgesloten in kleine hokjes, zonder ramen en vaak alleen een matras op de grond. Hier worden ze ontelbare keren op één dag verkracht door mannen. Free a Girl komt dus op voor de rechten van dit soort meiden. De stichting investeert, naast het bevrijden van meisjes uit de prostitutie, tevens in opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie van slachtoffers. De afgelopen 6 jaar heeft de organisatie bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 2800 meisjes. Op blijvend verschil te maken richt Free a Girl zich ook op het veroordeeld krijgen van de daders.

De samenwerking tussen deze twee grote namen is n iet voor het eerst. Elk meisje is uniek en mooi, daarom past de slogan van L’Oreal Paris er uitstekend bij: ”Omdat je het waard bent.” Elke meisje is het namelijk waard. Ongeacht leeftijd, oorsprong of uiterlijk. L’Oreal sluit zich onvoorwaardelijk aan bij Free a Girl.

Wat is nou de samenwerking? Wat doet L’Oreal hieraan? L’Oreal steunt de stichting door in de maand oktober van iedere verkochte lipstick uit de speciale collectie ”Collection Exclusive Pure Red” €1 aan de stichting te doneren. De collectie bestaat uit 4 lipsticks en jij kan helpen door één, of meer, van deze onwijs mooie kleuren te kopen of online te bestellen. Het krachtige signaal dat de samenwerking afgeeft tegen gedwongen prostritutie is om op 11 oktober, op Wereldmeisjesdag, een selfie te posten mét je gekochte lipstick uit de collectie. Op deze dag wordt er internationaal aandacht gevraagd voor de rechten van meisjes. Tag Free a Girl en gebuirk #omdatzijhetwaardis. En er valt nog een  prijs te winnen. De meest unieke en krachtige selfie wint een YC Jewels sieradenpakket van, jawel, Yolanthe Sneijder Cabeau, mede-oprichter en ambassadeur van Free a Girl. Nasst het sieradenpakket zit er ook nog een L’Oreal Paris make-up pakket bij.

Dit is het minimale wat je kan doen en hierdoor komt er wel weer een meisje vrij. Dus wij zeggen: lipstick kopen, selfie maken en posten en taggen maar.

No more articles