linnen kleding kopen

Linnen kleding is ideaal voor zomers weer. Het is licht van gewicht en is koel bij warm weer. Een linnen broek of shirt voelt ’s zomers heerlijk aan, ook omdat het vocht goed opneemt, waardoor het lichaam kan ademen. Linnen kleding voelt overigens niet alleen zacht aan, ze is ook stijlvol en mooi.

Linnen
Linnen wordt gemaakt van vlasvezels. Het beroemde boek van Stijn Streuvels “de Vlasakkers”, dat voor velen bijna verplichte literatuur was, verhaalt over de vlasteelt zoals die in Vlaanderen en Noord-Frankrijk nog steeds aanwezig is. Vlas groeit nog steeds met name in West-Europa, waardoor bij linnen sprake is van een regionaal product. Zoals in de Vlasakkers al duidelijk werd, is en blijft het verwerken van vlas een moeizame arbeid, die ook hedentendage vaak nog met de hand geschiedt. Want op die manier krijg je het mooiste linnen. Dat maakt dit natuurlijke product wel iets duurder en exclusiever. Dit is overigens aan het product zelf af te zien. Linnen kleding heeft dat chique, dat bijzondere over zich. Dat mag trouwens best wel, want linnen wordt al tienduizenden jaren door de mens gebruikt. De oudste vondsten van het gebruik van linnen zijn bijna 35.000 jaar oud.

 

Duurzaam
Een natuurlijk product, dat al eeuwenlang gebruikt wordt, dat in West-Europa groeit, heeft als voordeel dat het het stempel duurzaam kan verwerven. Vlas is een grassoort die bij gebruik van teveel kunststof en chemische bestrijdingsmiddelen slap wordt, waardoor de vezels niet goed meer te verwerken zijn. Omdat linnen daarnaast ook niet in de droogtrommel gedroogd kan worden, voorkomt het tevens het extra gebruik van elektriciteit. Een ander voordeel van linnen is dat de vezels recyclebaar zijn. Daardoor heeft linnen een kleinere ecologische voetafdruk en helpt het ons de wereld gezonder te maken. Dit is voor velen een reden om voor linnen te kiezen wanneer ze zomerkleding kopen. Los van het draagcomfort en de schoonheid van het product. U kunt aan het label met het EKO-keurmerk overigens herkennen of een linnen kledingstuk op duurzame wijze geproduceerd is.

Wasgedrag
Linnen komt veelal in de kleuren ivoor, wit, ecru, lichtbruin en grijs voor. Kleuren die nogal gevoelig zijn voor vlekken. Doordat linnen een product is dat samengesteld wordt uit harde vezels, zal het minder snel viezigheid opnemen. Gebeurt dat toch, dan is wassen op een temperatuur van 50 graden voldoende om het weer te reinigen. Bij het wassen geldt dat alhoewel linnen niet echt krimpt, het wel gevoelig is voor te hoge temperaturen. Dat kan de vezelstructuur aantasten. Eigenlijk is het het beste om linnen op de hand te wassen en een wasmiddel te gebruiken dat kleurvrij is. Linnen kan de kleur van wasmiddel met een blauwe basiskleur opnemen, waardoor er een kleursluier ontstaat die het kledingstuk ontsiert. Bij het gebruik van de wasmachine geldt dat linnen niet goed tegen centrifugeren kan en bij een handwas dat uitwringen er voor zorgt dat het kledingstuk moeilijker te strijken zal zijn. Hang een linnen kledingstuk niet in het zonlicht, want dan kan het verkleuren. Voor het ophangen is het goed de kleding even wat te rekken, zodat het linnen niet kan krimpen.

De voordelen
1. Linnen is een natuurproduct, dat geen lange wegen hoeft af te leggen om hier te komen.
2. Het wordt niet in chemische processen gekleurd.
3. Het zit voortreffelijk, is slijtvast en sterk.
4. Het voelt heerlijk aan op het lichaam en koelt bij warm weer.
5. Het wordt erkend als een bijzonder product, waardoor linnen kleding ook als bijzonder ervaren wordt.
6. Linnen kleding is herkenbaar, mooi van snit en heeft een soort van tropische uitstraling.
7. Linnen is tijdloos en past bij iedere trend.

De nadelen
Wie bekend is met linnen kledingstukken, weet dat linnen maar een nadeel heeft. Het kreukt graag. Dit betekent dat het regelmatig gestreken moet worden. Gezien het feit dat linnen voornamelijk gebruikt wordt voor zomerkleding is dit misschien zelfs geen nadeel, want op die manier blijft een linnen broek en/of colbert fris, mooi en ziet er altijd verzorgd uit. U zou kunnen stellen dat het nadeel van een linnen kledingstuk is dat het iets meer onderhoud nodig heeft. Mocht het kreuken u weerhouden van het gebruik van linnen kleding, kies dan voor een mix tussen linnen en katoen. Deze kleding kreukt veel minder en biedt nog steeds de zachtheid en de andere voordelen van linnen.

Trendy
Linnen kleding is terug te vinden in iedere trend. Doordat het zomerse kleuren biedt en, waar synthetische stoffen vaak warm aanvoelen op de huid, linnen kleding heerlijk koel aanvoelt, vindt u in alle trends linnen kleding terug. Een blik op de site van dit jaar laat zien dat linnen een van de favoriete materialen is om stijlvolle zomerkleding samen te stellen. Een andere bijzonderheid van linnen kleding is dat het niet alleen trendy en tijdloos is, maar ook geschikt voor alle leeftijden. Het maakt niet uit hoe oud u bent. Een echt linnen broek, shirt of colbert past er altijd bij. Dat geldt voor een mooie zomerse dag, voor een feestje of een avondje stappen en net zo goed voor kleding voor op kantoor. Linnen voelt bij gebruik van buiten lekker glad, op de huid heerlijk zacht en als geheel extravagant. Het ondersteunt het zelfvertrouwen en draagt bij aan een gevoel van ‘er goed gekleed bij lopen’. Te verwachten valt dan ook dat voor de komende zomer een ecru of wit colbert, in combinatie met een wit shirt wederom een van de trends zal vormen.

 

Combineren
Linnen kleding is ook makkelijk te combineren. Dat heeft natuurlijk veel te maken met de bijzondere kleuren die linnen biedt. De lichte kleurstellingen verdragen bijna alle andere kleuren, zonder dat er een mengelmoes of tegenstrijdig effect ontstaat. Overigens is tevens dit een goede reden voor de aanschaf van linnen kleding. Omdat ze met zowat iedere andere kleur te combineren is. Iets wat eveneens voor andere materialen geldt. Wie een prachtige broek, gemaakt van scheerwol, combineert met een linnen colbert staat er gekleed op.

Casual
Casual betekent dat u verzorgd, maar informeel en comfortabel gekleed mag gaan. Linnen kleding is hiervoor uitermate geschikt, omdat ze aan al die voorwaarden voldoet. Ze is comfortabel, maar tevens verzorgd. Ze is elegant, zonder extra op te vallen en ze is trendy en allesbehalve ouderwets. Verder geldt dat linnen overhemden of shirts, met en zonder stropdas, er altijd voor zorgen dat u er gekleed bij loopt. Daardoor zijn ze in principe voor zo wat alle gelegenheden, met uitzondering van een super chique evenement, geschikt als bijdrage aan een mooie outfit. Op vakanties kan soms de term ‘tenue de ville’ gelden. Dat betekent dat er een speciale gelegenheid is, bijvoorbeeld een verjaardag van buitenlandse vrienden, een receptie of een bezoek aan een concert. Een gelegenheid die echter niet vraagt om kostuum of stropdas, maar om elegante, zomerse en frisse kledij. Met ander woorden, een gelegenheid waar linnen kleding perfect past.

Voor mij?
Bij kleding hoort de vraag “Is dat wel iets voor mij?”. De New Men kijken goed naar hun uiterlijk en denken na alvorens iets te kopen of overleggen met de partner. Om te voorkomen dat u blijft hangen in een net van jeans met shirt en trui, afgewisseld met kostuum en stropdas, is het aan te raden zo nu en dan eens een kijkje te nemen op sites, waar men ook herenkleding aanbiedt die buiten de comfortzone valt, maar die desondanks mooi is. Wie regelmatig eens bij www.menofallnations.nl kijkt, zal al snel ontdekken dat men hier trendy, zowel als tijdloze, herenkleding aanbiedt, die gemaakt is van prachtige stoffen en die een man eleganter maakt. Dat geldt voor de linnen herenkleding die hier te vinden is net zo goed als voor andere materialen. Het enige dat u nodig heeft, is of een goed advies of wat lef of allebei. Soms lijkt het een sprong in het diepe. Dat geldt met name voor mannen die traditioneel vast zitten en die het kiezen van kleding liever aan moeder de vrouw over laten. Daag uzelf eens uit, kies eens voor dat andere, dat chiquere, dat bijzondere. En mocht u denken ‘waarom zou ik dat doen?”, dan is het antwoord “Omdat ook u bijzonder zijn kunt”. Daarvoor hoeft u geen gekke dingen uit te halen. Uw keuze voor elegantie, in combinatie met eigentijdse ontwerpen en kleding die een weldaad voor uw lichaam is, is gauw gemaakt. Kies deze zomer eens voor een linnen pantalon en een linnen shirt en ontdek een hele nieuwe wereld wat betreft herenkleding.

 

No more articles