lichtgroene broek combineren

1001 mogelijkheden om een lichtgroene broek te combineren

De lichtgroene mannenbroek is terug van nooit te zijn weggeweest. Groen is de meest voorkomende kleur in de natuur waardoor het niet verwonderlijk is dat het zich makkelijk aan andere kleuren weet aan te passen. Dit geldt voor nagenoeg alle schakeringen groen, en in het bijzonder voor de lichtere tinten. Binnen een outfit kunt u een lichtgroene broek daarom vrijelijk combineren met haast elke andere kleur. Houd er wel rekening mee dat groen geen neutrale kleur is (zoals wit en grijs) en dus niet als matchmaker kan fungeren tussen andere kleuren. Op een lichtgroene broek zal de kleur van u overhemd of T-shirt ook moeten aansluiten bij de kleur van de blazer, jacket of ander item.

Moderne schakeringen groen
In het assortiment pantalons, jeans chino’s en shorts van dit jaar zult u een verscheidenheid aan modellen in verschillende schakeringen lichtgroen tegenkomen. Want het ene groen is het andere niet. We bieden broeken in eigentijdse groentinten zoals turquoise-lichtgroen waarbij de kleur enigszins naar lichtblauw overslaat, appel-lichtgroen dat een bijna glanzende uitstraling heeft en pastel-lichtgroen waarbij het groen met beige of lichtgeel vermengd is. Ook in de wat traditionelere schakeringen groen waaronder denimgroen, legergroen en standaard groen kunt u in diverse lichte tinten een broek naar keuze vinden. Bekijk wat u momenteel aan jackets, hoodies, polo’s of overhemden in de klerenkast of walk-in heeft hangen, en selecteer op die basis een broek waarmee u veel kledingcombinaties kunt maken. Als u bijvoorbeeld veel blauw in uw garderobe heeft kan een naar turquoise hellende lichtgroene broek een perfecte optie voor u zijn.

 

Welke kleuren passen heel goed bij lichtgroen
Om stijlvol te combineren met een lichtgroene broek hoeft u geen modeontwerper te zijn. Bijna alle lichte kleuren passen makkelijk bij lichtgroen. Zelfs een licht rood of licht roze overhemd kan prima aansluiten op de broek. Met volle kleuren zult u iets omzichtiger aan de slag moeten gaan. De kleuren die in de kleurencirkel dicht bij groen staan zoals geel- en blauwtinten sluiten meestal prettig aan bij lichtgroen. Fel oranje of rood als bovenkleding kan wel eens te druk overkomen in combinatie met een lichtgroene broek. Bij twijfelgevallen kan een wat brede riem in lichtbruin, lichtgrijs of gebroken wit als koppeling voor de kleuren gebruikt worden.

Binnen een outfit met meer dan twee kledingitems is het handig (en veilig) om er een neutrale kleur bij te betrekken. Met een wit overhemd boven een lichtgroene broek kunt u haast elke blazer of jacket uit de kast halen. Het wit van het overhemd, of shirt, nuanceert zowel de kleur van de broek als dat van de jas. Lichtgrijs, lichtblauw en lichtgeel hebben ongeveer hetzelfde effect. Omgekeerd kan een jas in een neutrale kleur gebruikt worden om de kleur van het shirt of overhemd vloeiender te laten aansluiten op de broek. Zo maakt u een verfrissende en creatieve statement met een broek in lichtgroen zonder het risico te lopen er té bont uit te zien. Doorgaans zal meer dan 75 procent van de kledingstukken binnen uw garderobe probleemloos combineren met de nieuwe lichtgroene broek van dit jaar. Met de toevoeging van die ene broek krijgt u er dus een heleboel outfit combinaties bij.

Uiteenlopende modellen lichtgroene broeken
Ook betreffende de stijl en het type broek kunt u bij dit jaar alle kanten uit met lichtgroen. Pantalons en chino’s voor formele en casual gelegenheden vindt u zowel in regular fit als slim fit uitvoering. Elke pantalon in onze collectie is perfect uitgesneden en met oog voor detail afgewerkt. In het segment lichtgroene jeans heeft u de keuze uit diverse pasvormen: straight leg, loose fit, slim fit en de snel in populariteit toenemende retro bootcut modellen. Voor het werk en casual-chique gelegenheden zijn er stijlvolle jeans in lichtgroen. Shorts vindt u in denim en katoen, in strakke en loose fit modellen en met diverse pijplengten. Allen vervaardigd van hoogwaardige stoffen met gegarandeerde kleurvastheid.

 

Lichtgroene broeken combineren in vrijetijdskleding
Op een lichtgroene jeans of short maakt een wit, lichtgrijs of lichtblauw T-shirt, polo of overhemd een vlotte indruk bij elke casual gelegenheid. Het blijft de beste manier om de kleur van de broek te presenteren. In combinatie met een een vlotte blazer in een lichte kleur of een jeans jacket in denimblauw komt het lichtgroen helemaal tot zijn recht. Wanneer u de kleur van de broek niet te sterk wil accentueren kunt u een wat donkerdere trui, hoodie of vest er boven aandoen. Hiervoor zijn naast blauw en donkergrijs ook blauwpaars en cognac bruin veilige opties.

Daar de kleding van dit jaar er tevens op gericht is om grenzen te verleggen zult er niet voor hoeven te schromen om u creativiteit de vrije loop te laten. Voor casual gelegenheden kunnen ook shirts en hemden in kleuren als bordeaux en oranjegeel in de outfit opgenomen worden, mits u de schakering van de tinten in de gaten houdt. U kunt eveneens hemden met streep- of blokmotieven in verschillende kleuren uitproberen op een lichtgroene broek. Een hoed, cap of andere accessoire in een neutrale kleur kan hierbij voor balancering van de kleuren zorgen.

In formele kleding een lichtgroene broek combineren
Bij formele gelegenheden zult u uiteraard wat gematigder combineren met een lichtgroene pantalon. Zorg er in eerste instantie voor dat de kleur van u schoenen goed aansluit op die van de broek. Bruintinten zijn doorgaans de beste optie, maar ook grijze en blauwe schoenen kunnen het goed doen onder een lichtgroene pantalon. Bij gelegenheden waar u zonder teveel aandacht te trekken toch een duidelijke modestatement wenst te maken is een combinatie met een licht getint hemd en een donker gekleurde jas of gilet aan te bevelen. Bijvoorbeeld een lichtblauw overhemd en een donkerblauwe elegante blazer of gilet. Indien u op een overhemd een gilet én een jas aantrekt kan de gilet het best in nagenoeg dezelfde tint als de broek gekozen worden. Zacht grijs en zacht bruin kunnen ook voldoen. De das zal uiteraard ook van een kleur moeten zijn die dicht bij groen staat.

Binnen de werksfeer gelden ongeveer dezelfde richtlijnen voor het combineren. Zeker wanneer de dresscode in het bedrijf relatief strikt is. Aan het werk is het bovendien raadzaam om een lichtgroene broek niet te nadrukkelijk aanwezig te laten zijn. U collega’s zullen niet het idee mogen krijgen dat u dezelfde broek vaak aan hebt. Iets donkerdere bovenkleding die over de broek valt kan hierbij goed van pas komen.

Op dansfeesten heeft u veel meer mogelijkheden. Voor de blazer, jacket of gilet kunt u een vrolijkere kleur gebruiken. Voor de schoenen zijn naast bruin, grijs en blauw ook beige, zwart en groen keurige opties. Zolang u het totaal kleurenplaatje gevoelsmatig in balans weet te houden.

Onze unieke collectie lichtgroene broeken
In de webshop van dit jaar kunt u overzichtelijk en ontspannen het uitgebreid assortiment lichtgroene broeken bekijken. Tijdens het uitselecteren van de ideale broek kunt u alvast een voorstelling maken hoe u deze met u andere kledingstukken zult combineren, en bij welke gelegenheden bepaalde combinaties het best zullen passen. Onze broeken zullen een duurzame toevoeging voor uw garderobe zijn en een stijlvolle aanwinst worden voor menig nieuwe outfit combinaties.

 

No more articles