Leuke kledingcombinaties

Tsja, wat zult u vandaag eens aantrekken? U staat voor uw kledingkast en u twijfelt. Casual chique? Formeel? Vrijetijdskleding? Alles is mogelijk. Uiteindelijk schiet u toch maar in de vertrouwde spijkerbroek die wordt gecombineerd met die lievelingstrui die u al een jaar of tien heeft. Prima toch? Misschien. Anderzijds is er een oud spreekwoord dat luidt: Kleren maken de man!
Bij dit jaar vindt u een ruim aanbod aan kleding voor de man van nu. Het kiezen, kopen en vervolgens combineren van de juiste kleding lijkt misschien een ingewikkeld zaak, maar dat is het niet. Houd een aantal vuistregels achter de hand. Dan komt het altijd goed.

Het combineren van kleuren
Om de juiste kleding te combineren moet u de kleurencirkel gebruiken. Heeft u die niet paraat dan biedt internet talloze sites waarop u die kleurencirkel kunt vinden. Wanneer u moet kiezen welke kleuren bij elkaar passen dan zijn er twee mogelijkheden: u kiest voor complementaire kleuren. Dat zijn kleuren die in de kleurencirkel tegenover elkaar liggen. Kiest u voor een blauwe broek dan is geel of oranje een goede kleur voor uw trui of overhemd. Aangrenzende kleuren zijn kleuren die in de kleurencirkel naast elkaar liggen. Kiest u voor een paars overhemd, dan is een rode of een blauwe broek een goede keuze.
Ook licht en donker zijn contrasten en hier geldt dezelfde wet. Een zwarte broek op een witte trui is een prima keuze, maar ook een grijze trui op een donkergrijze of zwarte broek staat uitstekend.
U kunt bij de keuze voor een bepaalde kleurencombinatie verder rekening houden met zogenaamde ‘warme’ en ‘koude’ kleuren. Blauw, paars en groen worden koude kleuren genoemd, terwijl rood, oranje en geel voorbeelden zijn van warme kleuren. Afhankelijk van de gelegenheid kunt u voor koude kleuren kiezen (zoals voor officiële gelegenheden of voor uw werk), of voor warme (bij verjaardagen, feestjes of voor zo maar een mooie zomerse dag).

Het combineren van patronen
Het is tegenwoordig geen enkel punt meer om stijlen te mengen. Een spijkerbroek met daarop een sjiek overhemd met stropdas en een mooi colbert staat eigenlijk bij elke gelegenheid. Een mooie donkere wollen broek met daarboven een licht overhemd los over de broek in combinatie met bijvoorbeeld een donker gilet is een prima outfit.
Ook met patronen in de stof kunt u op allerlei manieren spelen. Kiest u voor een stropdas met grote stippen, dan is het erg mooi om daaronder een overhemd met stippen te dragen. Zorg er wel voor dat de stippen op het overhemd klein zijn: het patroon moet zich weliswaar herhalen, maar op een subtiele wijze. Dit kunt u natuurlijk eveneens met strepen, blokken of andere patronen doen. Dus hetzelfde patroon, maar kleiner of groter.

De basisgarderobe
Zorg ervoor dat u een ijzersterke basisgarderobe heeft. Bij deze basisstukken moet u op de kwaliteit letten. Kies hierbij dus niet voor de goedkoopste kledingstukken. Uw basisgarderobe bestaat uit een spijkerbroek van een goed merk, een lichte broek, een wit of grijs overhemd, een gekleurd overhemd en twee truien: een klassieke en een sportieve trui. Natuurlijk mogen een paar kwalitatief goede T-shirts, het liefst in diverse kleuren, niet ontbreken. Koopt u een nieuw kledingstuk zorg er dan voor dat het nieuwe kledingstuk te combineren is met de kledingstukken uit uw basisoutfit. Zo breidt u langzaam maar zeker uw garderobe op een verantwoorde manier uit. En… u grijpt nooit meer mis. Bij geen enkele gelegenheid.

Meer inspiratie? Bezoek de website van dit jaar. Hier vindt u kleding in alle soorten en maten, in alle prijsklassen, en voor elke gelegenheid.

No more articles