leuke kleding style

Mannen worstelen altijd met de vraag waarom ze zo nodig stijlvol gekleed moeten gaan. Daarnaast hebben de meesten een hekel aan winkelen en laten dat het liefst aan hun partners over. Deze twee zinnen bepalen de mannenmode al eeuwenlang. De New Men brengen daar een wezenlijke verandering in. Wat maakt hen zo anders?

Kleding maakt de man
Het spreekwoord “Kleding maakt de man” is al oeroud en geeft eigenlijk alles weer wat van belang is om goed voor de dag te komen. Kleding heeft door de eeuwen heen mannen geholpen aandacht te krijgen, ergens binnen te komen of om voor een bepaalde positie in aanmerking te komen. Kleding laat vaak direct zien welk beroep iemand heeft of hoe belangrijk iemand is. Op exact dezelfde wijze laat kleding zien wie een slons is, wat men van je mag verwachten en hoe je leeft. Wie eens goed om zich heen kijkt, zal al snel trends waarnemen. Ja, zelfs als u niet trendy bent, dan nog valt u in een bepaalde stijl. Dat kunnen stijlen of trends zoals casual, chique, gekleed, slonzig, mode volgend of ‘liever niet aanraken’ zijn. De New Men gaat voor de stijlvolle variant. Wat overigens geenszins betekent dat zij alleen in dure maatkostuums, met stropdas, rondlopen. Een mooie jeans, gecombineerd met een stijlvol shirt en een leuk vest of colbert kan al heel wat blikken trekken.

Opvallend
Hoort een man qua kleding op te vallen? Dit is een vraag die twee richtingen uit kan gaan. In beide gevallen kan het antwoord zowel positief als negatief zijn. Een man van middelbare leeftijd die zich kleedt alsof hij nog teenie is, valt zeker op, maar niet positief. Een jonge man, die zich als heer op leeftijd kleedt, valt overigens in dezelfde categorie: niet doen. Als we de vraag eens anders stellen, dan wordt al snel duidelijker wat wel kan. Valt een goed geklede man op? Het antwoord is simpel: ja, natuurlijk. Dat is met name het geval wanneer deze man goed gekapt, goed verzorgd en stijlvol gekleed is. Dan valt u op, op en uiterst positieve wijze en de omgeving zal daar ook positief op reageren. Als man kun je er dus baat bij hebben goed verzorgd en goed gekleed te zijn. Ongeacht het inkomen, de afkomst, de reden waarom of de positie. Voor een goed geklede en goed verzorgde man gaan deuren open.

Wat is stijlvol?
Laten we beginnen vast te stellen dat een dure broek, een hemd met drukke print en een colbert samen niet bij voorbaat stijlvol zijn. Zeker niet wanneer er nog afgetrapte sneakers onder worden gedragen. Stijlvol begint bij een juiste combinatie van kleuren, van kleding en schoenen, waarbij ook op de sokken gelet moet worden en opvallende prints vermeden worden. We gaan terug naar het begin. Naar die man die het liefst zelf geen kleding koopt, de kleding een leven lang zou willen blijven dragen en de partner laat kiezen. Bent u zo’n man? Dan is het tijd om te veranderen! Ga vanavond met uw partner, onder het genot van een lekker drankje, eens uitgebreid surfen om zicht te krijgen op de kleding die u mooi vindt. Zo begint u een eigen stijl te ontwikkelen. Durf daarbij eens van het casual of het eentonig kostuum af te stappen. Op site zoals dit jaar is voor ieder wel iets te vinden wat bij hem of bij die nieuwe hem past. Onzeker? Kies dan voor een leuke jeans, een blauw shirt met trendy Schotse ruit opdruk en een zwart colbert. Dat kan altijd en daarbij past zowat iedere schoen, mits uiteraard, goed gepoetst.

T-shirt
Bij kouder weer staat een mooi T-shirt onder het overhemd prima. Bij twijfel geldt dat wit, grijs of zwart altijd goed is. Let wel op dat het T-shirt aan de hals niet labbert, want dat doet afbreuk aan uw kledingstijl. Een andere regel is dat veel vrouwen een hekel hebben aan witte sokken. Die passen alleen bij een witte jeans in combinatie met een wit T-shirt. Er is overigens een duidelijk onderscheid tussen een onderhemd en een T-shirt. De keuze voor trendy mode is tevens de keuze om geen onderhemden te dragen, maar te kiezen voor het T-shirt. Als regel geldt hier dat een stijlvolle man, zelfs als hij alleen een T-shirt draagt, stijlvol gekleed gaat. Waarbij dus geen deel van een te dikke buik dat naar buiten piept. Is er sprake van overgewicht, kies er dan voor om een overhemd te dragen in plaats van een T-shirt. Dat is veel gekleder en een mooie print helpt om de buik minder op te laten vallen. Een zwaardere man kan nog steeds mooi gekleed en trendy gekleed gaan.

Duur
Mooie kleding is bij lange na niet zo duur als menigeen denkt. Wie graag mooi gekleed gaat, besteedt een keer per maand een uurtje aandacht aan kleding. Zoals gezegd, kan dat al door te surfen en even te kijken wat er zoal te koop is. Door iedere maand iets aan te schaffen, heeft u na verloop van tijd heel wat leuke, moderne, kleding in uw kast en wordt het steeds makkelijker er leuk gekleed bij te lopen. Dat maakt het leven een stuk makkelijker wanneer een feest voor de deur staat waar u in het chique verwacht wordt. Geen gestress om nieuwe kleding te kopen, die daarna in de kast komt te hangen tot hij niet meer past. Geen kostuum dat al jaren uit de mode is. Niet nog even langs de stomerij moeten. Neen, de New Men weten dat ze voldoende leuke kleding hebben om er ook tijdens het feest picobello bij te lopen. Iets dat een partner hogelijk kan waarderen.

Aandacht
Tenslotte is er nog een bijzonder type man. De man die op zoek is naar een partner. De man die best wel graag wat aandacht wil krijgen. Wanneer deze man zich stijlvol kleedt, zal die aandacht er al snel zijn. Of dat ook een partner oplevert, is niet te voorspellen. Wat wel te voorspellen is, is dat deze man weinig kans zal maken wanneer hij in zijn normale kloffie aan een date begint. Of wanneer hij, op van de zenuwen, besluit een compleet nieuwe garderobe aan te schaffen. De potentiƫle partner heeft al snel door dat dit nieuw is. Het draagt ongewend, zit niet perfect en voelt als een harnas. Dus, beste mannen die op zoek zijn, kies voor geklede aandacht. Door er altijd goed uit te zien en dat niet alleen te proberen wanneer u denkt dat er een kans is. Een vrouw kan een man met stijl wel waarderen, meer dan de heren dat zelf misschien wel verwachten. Daarom zijn de algemene regels eigenlijk heel eenvoudig.
1. Zorg voor bijpassende schoenen en zorg dat ze gepoetst zijn.
2. Draag nooit witte – of opvallende sokken.
3. Zorg er voor dat de combinatie klopt.
4. Voel je goed in wat je draagt.
5. Laat de zogenaamde koopjes liggen en kies er voor iets van kwaliteit te kopen.
6. Koop iedere maand een item.
7. Kijk regelmatig op sites zoals dit jaar.
En geniet volop van alle aandacht die u vanaf nu zult krijgen.

No more articles