Leuke jurkjes voor gala

Het najaar is weer aangebroken, de tijd dat je wordt overspoeld met gala’s van school en verenigingen. Maar wat is de dresscode van een gala?

Normaliter wordt bij een gala de dresscode ‘White Tie’ gehanteerd. Dit houdt in dat de dames verschijnen in een lange jurk van zijde of satijn, waarbij de schouders bedekt zijn. Bij de jurk worden lange handschoenen gedragen en schoenen in één kleur. Het is de bedoeling dat je de handschoenen de hele avond draagt. Eventuele armbanden worden boven de handschoenen gedragen, maar niet alle accessoires zijn zichtbaar want ringen worden onder de handschoenen gedragen. Wat ook heel erg belangrijk is, is dat de benen altijd bedekt worden door middel van het dragen van een panty.

Niet iedere vrouw voelt zich comfortabel in een lange avondjurk en draagt daarom liever een cocktailjurk. Op sommige gala’s wordt de dresscode ‘Black Tie’ gehanteerd en dan is het dragen van een cocktailjurk natuurlijk toegestaan. Let er wel op dat het alsnog een elegante jurk moet zijn en dus niet een ‘ik-kan-onder-je-jurkje-kijken’ lengte heeft. Het is de bedoeling dat de jurk net onder de knie valt.

Natuurlijk ben ik weer vele sites afgegaan om voor jullie de perfecte gala jurk te vinden!

No more articles