kleurencombinaties kleding

Kleurencombinaties kleding

De juiste kleurencombinaties vinden kan lastig zijn. Het hangt namelijk van veel verschillende dingen af. Ten eerste is het belangrijk om te weten welke kleuren goed bij u passen. Als de kleuren niet matchen met uw huidtype kan een combinatie die er op het eerste gezicht fantastisch uitzag helemaal verkeerd uitvallen. We leggen u graag uit hoe u erachter kunt komen welke kleuren het beste bij u passen. Huidtype is echter niet het enige waar u op moet letten. Bij kleurencombinaties gaat het natuurlijk ook om de combinaties zelf; wat past wel en wat past niet? Dit kan per seizoen verschillen, wat het nog lastiger maakt. Daarnaast hangt het ook nog van de gelegenheid af of een combinatie kan of niet. Kortom; er is van alles waar u rekening mee moet houden. En toch kan het heel leuk zijn om de beste kleurencombinaties te zoeken. Met de juiste kleurencombinatie zult u er namelijk zelf ook op uw allerbest uitzien.

Kleurencombinaties en uw huidtype

Weet u nog steeds niet helemaal zeker welke kleuren u goed staan? Er is een eenvoudige manier om daar meer duidelijkheid over te krijgen. Het enige dat u nodig heeft is de inhoud van uw kledingkast en een grote spiegel. Zorg ervoor dat de ruimte waarin de spiegel staat goed daglicht heeft. Een gebrek aan licht of het gebruik van kunstlicht kan de resultaten namelijk negatief beïnvloeden. Zoek vervolgens zoveel mogelijk kledingstukken in verschillende kleuren. Houdt deze daarna naast of net onder uw gezicht. U zult zien dat sommige kleuren uw huid bleek zullen laten lijken, terwijl andere kleuren de kleur van uw huid juist weer ophalen. Ditzelfde geldt voor uw ogen. Sommige kleuren zullen ervoor zorgen dat uw ogen oplichten en extra laten opvallen. Terwijl andere kleuren uw uitstraling juist weer fletser maken. Om het nog ingewikkelder te maken: wanneer u verschillende kleurencombinaties draagt, kunnen deze combinaties weer een ander effect hebben. Het maakt daarbij veel verschil met welke andere kleur u een kleur combineert. Combineert u rood met geel, dan zult u een vrolijke, frisse, misschien zelfs wel iets te opvallende combinatie krijgen. Combineert u rood met donkerbruin, dan ontstaat er juist een bedekte herfsttint, die u een serieuze uitstraling kan geven. Het is dus belangrijk om veel te experimenteren voor die spiegel. Het is aan te raden om niet alleen zelf te kijken, maar ook iemand anders mee te laten kijken. Anderen kijken er namelijk vaak weer anders tegenaan.

De beste kleurencombinaties kleding vinden

De huid is opgebouwd uit pigment. Deze pigmenten zijn bij ieder mens anders van samenstelling, waardoor iedere huidskleur ook weer anders is. Over het algemeen wordt de huidskleur aangeduid met termen als blank en bruin. Toch is geen enkele blanke huid hetzelfde en dit geldt ook voor andere huidskleuren. Dit ziet u het makkelijkste als u kijkt naar de kleur aan de binnenkant van uw pols. Legt u uw pols naast de pols van iemand anders en u zult zien dat uw huid anders gekleurd is dan die van de ander. Misschien zitten er in uw huid bijvoorbeeld meer roodachtige tinten, of heeft uw huid juist een geliger ondertoon. Door uw huid te vergelijken met die van anderen, ziet u het makkelijkste welke kleuren bij u de belangrijkste zijn. Als u dit weet, kunt u de kleuren van uw kleding matchen met de kleuren in uw huid. Heeft uw huid een rozige ondertoon? Dan zullen de kleuren met een rode ondertoon (zoals rood en paars) u goed staan. Heeft uw huid een gelige ondertoon? Dan zullen kleuren met een gelige ondertoon u beter staan. Naast het bekijken van uw huidskleur, kunt u ook nog kijken naar de kleur van uw ogen en haar. Over het algemeen geldt dat mensen met een donkere haarkleur stralen in kleding met donkere kleuren. Voor mensen met een licht haarkleur geldt het omgekeerde. De kleur van uw ogen kunt u accentueren door een kledingstuk in diezelfde kleur te dragen.

Kleurencombinaties kleding per gelegenheid

Het combineren van de juiste kleuren luistert nauw. Toch kan er tegenwoordig best veel. Enkele decennia geleden was de gemiddelde kledingstijl veel formeler dan tegenwoordig. Was het toen normaal om in pak naar het werk of uit te gaan, tegenwoordig mag het allemaal wel wat losser. Toch hebben de meeste bedrijven nog altijd wel een bepaalde kledingcode waaraan medewerkers geacht worden zich te houden. Zo zijn korte broeken en sandalen voor mannen op kantoor vaak ‘not done’. Qua kleurgebruik is er echter tegenwoordig wel veel meer mogelijk. Een pak hoeft niet meer per se zwart te zijn en het bijpassende overhemd hoeft niet meer altijd wit te zijn. En dat is fijn, want zwart-wit is een kleurencombinatie die lang niet iedereen goed staat. Zeker bij een hele lichte huid maakt deze combi de huid nog bleker. Speel daarom met de kleur van uw pak. Het hoeft niet meer zwart te zijn. Een andere donkere kleur, zoals donkerbruin of donkerblauw kan in de meeste gevallen ook prima. Zoek een kleur die past bij uw huidtype. Kies daarnaast in plaats van voor een wit overhemd een overhemd met wat meer kleur. Als u niet teveel wilt of mag opvallen, zoals tijdens een vergadering of begrafenis, kunt u kiezen voor een veilige pastelkleur, die bijvoorbeeld matcht met de kleur van uw ogen. Als het allemaal wat minder bescheiden mag kunt u ook kiezen voor een fellere kleur. Het mooie is dat u dan met slechts één pak verschillende effecten bereikt door slim te combineren. Zo heeft u aan een paar basisstukken in uw garderobe voldoende om toch goed te kunnen inspelen op iedere gelegenheid.

De juiste kleur op het juiste moment

Zo gauw u weet welke kleuren goed bij u passen, wordt het veel makkelijker om kleding te kopen. U weet welke kleuren uw huid laten oplichten en uw ogen laten opvallen. Online inkopen doen wordt zo ook veel simpeler, omdat het niet nodig is om het kledingstuk eerst in handen te hebben om te kijken of het bij u past. Bij dit jaar bijvoorbeeld kunt u terecht voor een uitgebreid aanbod in kleding en kleuren. Misschien is dit wel het moment waarop u eindelijk durft te kiezen voor een kleur die u nooit eerder heeft durven kiezen. Wat is er nu leuker dan van de gebaande paden te gaan en iets nieuws te vinden waar u zich prettig in voelt? Neem daarom de tijd om uit te zoeken welke kleuren u het beste staan. Het zal u in de toekomst veel tijd en miskopen besparen.

 

No more articles