kleding voor ouderen

Ook ouderen mogen trendy gekleed gaan

Ouder worden betekent geenszins er niet meer bij horen. Gelukkig leven we niet meer in een tijd dat oudere mensen naast hun werkkleding alleen twee pakken hadden, een voor door de week en een voor ’s zondags en voor feestelijkheden.

Ouderen kopen ook kleding
Tegenwoordig mag je als oudere rustig in een jeans rondlopen, waarbij wel geldt dat de opdruk van het shirt niet tè opzichtig hoeft te zijn. Wat beslist niet trendy is, is een te kort T-shirt waar aan de onderkant buik naar buiten schuift. New Men zijn, ook als ze op leeftijd zijn, verzorgd gekleed. Wat bij deze discussie een belangrijke rol speelt is de vraag wat is oud? Of misschien beter, wanneer bent u oud? Voor kids zijn oma en opa oud, voor jongeren iedereen boven de 30 en voor 20-ers alles boven de 40. De gemiddelde leeftijd blijft stijgen, waardoor we eigenlijk veel later in ons leven oud worden. Het is goed om te beseffen dat New Men een nieuwe fase in hun leven krijgen aangeboden. De periode tussen 50 en 70 jaar. Vroeger was je dan oud, tegenwoordig werkt deze leeftijdsgroep nog, is vitaal, sport en geniet volop van het leven. Kleding kopen is daar een essentieel onderdeel van.

Casual
Nergens staat geschreven dat iemand boven de 40 verplicht in een kostuum moet rondlopen. Natuurlijk ziet u er in een leuk en modern kostuum beslist stijlvol uit. Laat u dan ook door niets weerhouden om bij gelegenheden of wanneer u met uw partner uit gaat eten een kostuum te dragen. Stropdas is niet meer verplicht. Die mag dus eventueel thuis blijven of leuk en trendy zijn, zoals de gebreide stropdas dat in 2016 is. Belangrijk is dat een trendy man, zelfs als hij ouder wordt in casual kleding perfect gekleed kan gaan. dit jaar heeft een geweldig aanbod aan zeer geschikte casual kleding voor de hedendaagse man. Even online surfen en u kunt zelf zien wat de New Men op leeftijd draagt. Leuke bijkomstigheid is dat mannen van middelbare leeftijd, doordat ze er trendy gekleed bijlopen, er jonger uit gaan zien. Mooie kleding houdt jong, dat geldt eveneens voor mannen.

Smaakvol
New Men vergeten niet dat smaak een belangrijke rol speelt in ons leven. Zo is een van de trends voor 2016 de opvallende sok. Sokken in allerlei kleuren en designs die vooral gericht zijn op het opvallen. Mocht u daar voor vallen, zorg er dan wel voor dat de sokken bij de rest passen. Te zeer choqueren doet afbreuk aan uw stijl en zorgt voor negatieve aandacht. Grappige sokken daarentegen werken mee aan het tegenovergestelde. Overigens wordt een van de trends van komende zomer de bijpassende, opvallend gekleurde sneaker, waarin geen sokken gedragen worden. Wie als oudere mee wil in deze trend, hoeft zich in principe daar niet door te laten weerhouden. Leuk is om bij een opvallende kleur, zoals blauw en rood, een bijpassende brilmontuur te nemen. Waar u ook voor kiest, surf zo nu en dan eens met uw partner naar kledingtrends en, als u toch online bent, naar eventuele koopjes, om zicht te krijgen op wat er te koop is en waar uw partner voor valt.

Bodywarmer
Iets wat al jaren een trend is en blijft, is de bodywarmer. Met name de wat oudere man kiest er graag voor. De bodywarmer ondergaat de laatste maanden een kleine revolutie. Hij wordt hipper, zoals het type dat eerder een gewatteerd gilet dan een bodywarmer lijkt of het type met hood. Onder deze bodywarmers kan zelfs een colbert van spijkerstof of van velours gedragen worden. Of een mooie trui. Af te raden is de langere bodywarmer die tegenwoordig te krijgen is. New Men dragen geen jurk of iets wat daar op kan lijken!

Vest
Er bestaan drie soorten vest. Op de eerste plaats het vest dat iemand draagt die op leeftijd is en dat bedoeld is om de oudere spieren warm te houden. Twee is het vest van de heer, afgebeeld met een pijp in de hand, die in de herenkamer voor de open haard zit. Drie is het vest dat steeds meer door jongere oudere mannen gedragen wordt en dat zelfs door jongeren als trendy gezien wordt. Dat is het type vest dat de oudere New Men dragen. Stijlvol, met knopen en geen rits, eenheid in kleur en geen opdruk. Alleen op foute truien dag mag van deze regel afgeweken worden. Behalve wanneer het een echt Noors vest is, want dan gelden andere regels. Noorse vesten zijn altijd stijlvol en kleden iedere man. Er is bij een vest nog een regel die helpt er goed uit te zien. Een teveel aan buik doet afbreuk aan een mooi vest. Kies dan liever voor een wat ruimere trui.

Oorwarmers
In een land waar seizoenen het weer bestemmen, moeten New Men bij de keuze van hun kleding rekening houden met de weersomstandigheden. New Men dragen geen oorwarmers, maar een hoed of pet. Wie voor een echte Borsalino kiest, verplicht zichzelf om een prachtige halflange – of lange winterjas te dragen. Want een Italiaanse design hoed draagt u niet op een winter- of skijack. New Men dragen ook geen snowboots, maar wel stijlvolle hoge schoenen, waar de broek via toelopende pijpen op valt. Uiteraard zijn de schoenen glanzend schoon. Oudere heren hebben gelukkig tegenwoordig ook het recht om in een leuk skijack te lopen, met daaronder gewatteerde jeans of een skibroek die tegen extreme kou beschermt. Wat minder passend is, is een skijack met een uiterst opvallende opdruk of in een kleur die zelfs jongeren terug doet wijken. Kies dan liever voor rood, roest of zwart. Kleuren die altijd goed zijn.

Keuzes
Net als ieder ander moeten New Men keuzes maken. Afhankelijk van uw beroep kunt u kleren kopen die altijd draagbaar zijn. Tijdens en na het werk. Vereist de werkplek echter een wat gekledere man, dan zal dat leiden tot verschillende kledingsoorten. Wat het ook moge zijn, feit is dat het voor de oudere heren net zo loont als voor hun jongere soortgenoten om regelmatig eens online naar kleding te surfen. Loop zo nu en dan eens virtueel binnen bij www.menofallnations.nl om even te neuzen, eventueel een koopje mee te pikken of die broek of dat shirt te vinden waar u al een tijdje naar zocht. Kleding wil graag bij de tijd blijven. Wie kleding koopt en ze vervolgens de komende 10 jaar draagt, mag niet verwachten dat hij als New Men betiteld wordt. Kleding, zelfs als het een kledingstuk is waar u het liefst de hele week in rond zou willen lopen, wil met enige regelmaat vernieuwd worden. New Men kijken naar verandering, naar trends en naar wat bij hen past. Dat doen ze, samen met hun partner, met een zekere regelmaat. Mocht er (nog) geen partner zijn, dan is die kleding extra belangrijk, want het kan de deur openen naar een toekomstige partner. Wie er ouderwets bij loopt of wie te veel met de jonge mode mee wil, beperkt zichzelf. Wie echter met zorg zijn kleding kiest en draagt, met oog voor detail en properheid, zal daar de nodige vruchten van kunnen plukken. Dat weten New Men als geen ander.

 

No more articles