kleding hennep

De voordelen van kleding van hennep

Kleding speelt een belangrijke rol in het leven van veel mensen. Waarschijnlijk vindt ook u het belangrijk om aandacht aan uw uiterlijk te besteden en er goed uit te zien. De kleding die u draagt speelt een wezenlijke rol in hoe u zichzelf voelt en in hoe u op andere mensen overkomt. Als het gaat om de kleding die u aanschaft, hebt u de keuze uit vele materialen. Waarschijnlijk bent u ook hennep wel eens tegengekomen als stof. In dit artikel leest u meer over waarom kleding van hennep kopen interessant kan zijn.

Kledingkeuze in harmonie met de gelegenheid
Uiterlijk speelt een belangrijke rol in onze samenleving. In uw interactie met de mensen in uw omgeving komt u graag goed voor de dag. Omdat u uw kledingkeuze af wilt kunnen stemmen op de gelegenheid en het gezelschap, is het van belang dat uw garderobe u voldoende keuze biedt. Bij dit jaar weten we dit maar al te goed. Vandaar dat we u een ruim assortiment aan kleding bieden met items die passen bij alle gelegenheden. Of het nu gaat om een zakelijke outfit, om een sportieve combinatie of een feestelijke kledingset, u kunt er bij ons voor terecht. Onze collectie is in kleur en stijl ook altijd zodanig uitgebalanceerd dat combineren heel eenvoudig wordt. En u zult merken dat hoe meer kleding u in uw kast hebt hangen die mooi met elkaar harmonieert, hoe makkelijker het wordt om iedere dag weer de juiste combinatie te vinden.

Zelfverzekerd door het leven
De kleding die u draagt heeft zoals gezegd effect op hoe u op andere mensen overkomt, maar zeker ook op hoe u zichzelf voelt. Als u zich kleedt op een manier die bij u past, dan draagt dit bij aan uw zelfvertrouwen, waardoor u zichzelf eenvoudigweg prettiger en zelfverzekerder voelt. Vanzelfsprekend straalt u dit ook weer uit naar uw omgeving. U kunt zich voorstellen dat u dit u veel situaties in kunt zetten. Staat er bijvoorbeeld een belangrijke zakelijke presentatie op de agenda, dan zult u deze veel overtuigender neerzetten als u zich zeker voelt over uw kledingkeuze. Maar ook in een minder formele setting kan kleding veel voor u doen. De kleding van dit jaar is zodanig ontworpen dat u zich er altijd goed in voelt – en dat komt al uw acties en contacten alleen maar ten goede!

Kies voor de juiste stoffen
Ook de materialen waar de kleding die u draagt van gemaakt zijn, spelen een rol in hoe u zich voelt. Kledingstukken die prettig aanvoelen op de huid, zorgen voor meer comfort en dat merkt u meteen. Nu worden er zoals u waarschijnlijk weet oneindig veel verschillende stoffen gebruikt voor de productie van kleding. Ook in de collectie van dit jaar ziet u dat duidelijk terug. Als we kleding in zouden willen delen qua materialen, zijn er twee grote groepen te onderscheiden: kleding die is gemaakt van geweven doek op basis van een natuurlijk product en kleding die is geproduceerd op basis van kunststoffen. In de eerste categorie kunt u denken aan stoffen als wol, katoen, linnen, bamboe en hennep. De tweede categorie omvat stoffen als acryl, fleece (polyester) en PVC.

Katoen en kunststof
Een groot deel van de kleding en overige textiel die we in ons leven tegenkomen, is gemaakt van katoen. Nu is katoen, dat wordt gemaakt van het witte pluis van de katoenplant, ook een relatief betaalbare grondstof. Daarnaast levert de katoenplant kleding die sterk is en prettig draagt en er valt dus veel te zeggen voor katoenen kleding. Het is dan ook niet voor niets dat u bij dit jaar relatief veel katoenen kleding aantreft. Nu kunnen kunststoffen in sommige gevallen zeker ook een belangrijke functie hebben voor het draagcomfort van kleding. Met name als het gaat om functionele kleding kan kunststof uitkomst bieden. Denkt u bijvoorbeeld maar aan sportkleding: een katoenen shirt neemt vocht op, maar laat het niet door, terwijl speciale sportkleding dat wel doet. Ook in outdoorkleding kan het heel prettig zijn als er kunststoffen in zijn toegepast die zorgen voor een optimale functionaliteit – en daarmee voor de best mogelijke prestatie.

Een rijke geschiedenis
Stoffen die zijn gemaakt van natuurlijke vezels worden als het om kleding gaat over het algemeen gewaardeerd omdat ze erg prettig dragen. Hun natuurlijke oorsprong maakt dat de menselijke huid ze goed verdraagt en dat er niet snel irritatie optreedt. Dit geldt voor katoenen stoffen, maar zeker ook voor hennep. Hennep is wellicht minder bekend dan katoen, maar is beslist een stof die aandacht verdient. De stof hennep wordt gemaakt met vezels van de hennepplant. Dezelfde vezels worden van oudsher al gebruikt om touw van te maken. Nu denkt u bij henneptouw misschien aan ruw touw, waardoor u zich afvraagt hoe kleding van hennep dan draagbaar kan zijn. Het zal u dan ook verbazen als u kennismaakt met het enorme comfort van hennep!

De terechte revival van hennep
Hennep kent een rijke geschiedenis als het gaat om de vervaardiging van stoffen: het werd in China zelfs al in 600 voor Christus gebruikt. In Europa werd het pas later toegepast, om precies te zijn vanaf de Middeleeuwen. Vervolgens is er een tijd geweest waarin hennep als basis voor textiel wat in de vergetelheid is geraakt; de opkomst van katoen als grondstof voor textiel ging hennep op een bepaald moment als het ware overschaduwen. Toch lijkt het erop dat hennep inmiddels een ‘revival’ doormaakt. Wellicht is het u ook al opgevallen dat de naam van deze stof steeds vaker (weer) opduikt in relatie tot kleding. En dan hebben we het niet ‘zomaar’ over kleding, maar over uiterst comfortabele – én milieuvriendelijke! – kleding. Al met al kiest u met kleding van hennep voor verantwoorde kleding met een optimaal draagcomfort.

Een verantwoorde keuze
Hoewel ook vandaag de dag textiel nog altijd voornamelijk van katoen wordt gemaakt, lijken we er langzaamaan achter te komen dat de katoenteelt veel schadelijke gevolgen heeft voor het milieu. De katoenteelt vereist namelijk nogal wat bestrijdingsmiddelen en kunstmest, die beide een nadelig effect hebben op de omgeving. Dit besef leidt allereerst tot het gewilder worden van milieuvriendelijker geproduceerde katoen. Daarnaast lijkt deze bewustwording ook andere grondstoffen weer meer in de belangstelling te plaatsen en een van deze stoffen is hennep. Hennep wordt namelijk beschouwd als een verantwoordere basis voor textiel katoen. Het gewas biedt in vergelijking met katoen veel voordelen. Zo groeit het sneller en heeft het aanzienlijk minder water en kunstmest nodig tijdens de teelt. Daarnaast is de hennepplant minder bevattelijk voor ziekten en plagen, waardoor minder bestrijdingsmiddelen gebruikt kunnen worden. Omdat de planten zo snel groeien, is het soms mogelijk om meer dan een keer per jaar te oogsten.

Milieuwinst én draagcomfort
Uiteraard is het goed om stil te staan bij de impact die de productie van kleding heeft op het milieu. Ook bij dit jaar zijn we ons hier zeer van bewust en proberen we ons hier tijdens het samenstellingen van onze collectie rekening mee te houden. Maar naast de eventuele milieuwinst houden wij echter ook het draagcomfort van onze kleding scherp in het oog. Met hennep zit het wat dit betreft wel goed. Kleding van hennep heeft bovendien erg goede eigenschappen voor de eigenaar. Voor u als gebruiker heeft kleding die van hennep is gemaakt veel voordelen. De kledingstukken vallen soepel en voelen prettig comfortabel aan op de huid. Hennepkleding is robuust en nauwelijks aan slijtage onderhevig. Bovendien neemt hennep omdat het zo luchtig draagt niet snel geurtjes op. Al met al kiest u met kleding die is gemaakt van hennep voor kleding met een optimaal draagcomfort – precies zoals u mag verwachten van alle kleding uit de webshop van dit jaar!

No more articles