Killer Heels Exhibition Brooklyn Museum

In het museum van Brooklyn is er vanaf september al een heel interessante tentoonstelling gaande. Deze tentoonstelling gaat namelijk over niets meer en niets minder dan… Killer Heels!

En met killer heels bedoelen we dan ook echte killer heels met een enorme hoogte en een dikke  plateau. De collectie is al te zien vanaf 10 september en hij zal er nog zijn tot 15 februari 2015. Genoeg tijd dus om nog een tripje te boeken en deze tentoonstelling te bewonderen. Het legt namelijk uit dat dit de meest uitdagende accessoires is in fashion. Van de hoge platform schoenen uit de 16e eeuw in Italië tot de meest glamorous stiletto’s van de hedendaagse runways en rode lopers. De tentoonstelling kijkt naar de hoog gehakte, schoenrijke en gevarieerde historie en zijn langdurende positie in de fashion en onze verbeelding.

Naast het rijke aanbod van de gevarieerde schoenen zien we dus ook een aantal verschillende designers voorbij komen in de collectie. Deze schoenen waren een fashion statement, een fetish object, een instrument en bron van kracht en een manier om je uiten op een expressieve manier. De eeuwen oude schoenen en hakken die we kunnen bewonderen zijn niet zomaar hakken. De meest bekende namen die wij tot de dag van vandaag kennen, daar zijn deze schoenen ook van. Niet alleen van ”onze” designers, maar ook van eeuwen terug. Toen al was fashion hip en happening. Namen die we voorbij zien komen, zijn onder andere Manolo Blahnik, Chanel, Salvatore Ferragamo, Zaha Hadid X United Nude, Iris van Herpen X United Nude, Christian Louboutin, Alexander McQueen, Prada, Vivienne Westwood en nog veel meer.

Ook zijn er 6 speciaal gemaakte filmpjes te zien over de High Heels. Deze filmpjes zijn gemaakt door diverse filmmakers. De Killer Heels: The Art of the High-Heeled Shoe is georganiseerd door Lisa Small, Curator of Exhibitions in het Brooklyn Museum.

No more articles