Keira Knightley over haar topless shoot voor Interview

Keira Knightley is een bekende Britse actrice en zangeres. Keira Knightley werd internationaal bekend door haar rol als Elizabeth Swann in de Pirates of the Caribbean films.  De actrice is vooral vaak te zien in dramafilms zoals Pride and Prejudice, The Dutchess en Anna Karenina.

Foto’s van celebrities worden constant bewerkt en gemanipuleerd totdat de beroemdheden er ‘perfect’ uitzien op de foto’s. Keira Knightley is een van de celebrities die hier fel op tegen is en is niet bang deze mening uit te spreken. Ook veel filmposters waar Keira Knightley op te zien is zijn bewerkt, op veel posters zijn haar borsten groter gemaakt. Keira, die altijd kleine borsten heeft gehad, wilde aan iedereen laten zien hoe ze er werkelijk uitzag en stemde in met een topless fotoshoot.

Wel had Keira een paar voorwaarden voor de fotoshoot. “Dat (de shoot) was een van die dingen waarvan ik zei: ‘Oke, ik vind het goed om een topless foto te maken, zolang jullie mijn borsten niet groter maken of bewerken.’ Omdat ik het belangrijk vind om te zeggen dat het niet uitmaakt wat voor lichaam je hebt.” De fotograaf van de shoot, Patrick Demarchelier, hield Keira dus ‘naturel’ op deze foto en bewerkte haar lichaam niet.

“Vrouwenlichamen zijn een slachtveld en fotografie is mede schuldig. We krijgen bijna geen verschillende vormen meer te zien, alle lichamen worden hetzelfde gemaakt.” zegt Keira Knightley.

 

Patrick Demarchelier / Interview magazine

No more articles