katoenen broek laten krimpen

Zelfs als u kledingstukken goed hebt gepast in de winkel of na het ontvangen van uw online bestelling, kan het voorkomen dat u bij nader inzien toch niet zo tevreden bent met de pasvorm van uw gloednieuwe item en dat de broek wat te groot is op bepaalde delen van uw onderlichaam. Wellicht heeft u uw nieuwe broek nog een keer aangetrokken en kijkt u nu kritischer naar de pasvorm, waarna u toch niet meer zo tevreden bent met uw nieuwe aankoop. Heeft u het bonnetje al weggegooid of bent u te laat om het kledingstuk in kwestie nog te retourneren? Maakt u zich dan geen zorgen, want u kunt de broek in kwestie ook zelf de perfecte pasvorm geven.

De beste manier om de pasvorm van uw nieuwe broek te verbeteren, is door de broek te laten krimpen. Wilt u weten wat de voordelen zijn van katoenen broek laten krimpen en bent u benieuwd hoe u dit zelf eenvoudig, snel en zonder enige risico’s kunt doen? Lees dan onderstaande tekst, want op deze pagina worden de voordelen van katoenen broek laten krimpen beschreven en komen bovendien twee methoden aan bod om uw katoenen broek te laten krimpen. Bent u flink afgevallen en heeft u hierdoor een andere kledingmaat broek nodig, dan kunt u onderstaande methoden ook gebruiken om uw broek te laten krimpen.

De voordelen van katoenen broek laten krimpen
Het krimpen van uw katoenen broek brengt diverse voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen van het op deze manier veranderen van de pasvorm van de broek, zijn de volgende:
– U hoeft geen nieuwe broek te kopen, waardoor u geld bespaart.
– Het krimpen van een broek is eenvoudig en zo gebeurd.
– U zal uw broek vaker en met meer plezier dragen.
– U kunt kledingstukken die u niet meer past eenvoudig aanpassen om de gebruiksduur van de kledingstukken te verlengen.
– U hoeft geen nieuwe kleding te kopen als u afgevallen bent.

Wilt u van bovenstaande voordelen profiteren? Lees dan in onderstaande alinea’s welke methoden u kunt gebruiken om uw katoenen broek kleiner te maken.

Katoenen broek laten krimpen: methode #1
De eerste methode om uw katoenen broek te laten krimpen, is door gebruik te maken van een bank met kokend heet water. Om uw katoenen broek op deze manier te laten krimpen, volgt u onderstaande vijf stappen.

Stap 1: zet een bank met kokend water klaar. Veel kledingfabrikanten laten de stof van hun kledingstukken oprekken, zodat er minder stof nodig is om een broek te kunnen maken. Door uw katoenen broek in heet water te leggen, krimpt de stof tot het oorspronkelijke formaat van het kledingstuk.

Stap 2: stop uw katoenen broek in de bak met heet water. Hoe heter het water is, hoe sneller de broek zal krimpen. Wilt u dat de broek ongeveer 1 tot 2 maten kleiner wordt, dan doet u de broek er meteen in als het water in de bak gekookt is. Wilt u dat de broek 1/2 tot 1 maat krimpt en dus wat minder klein wordt, dan laat u het water even vijf minuten afkoelen voor u de broek in de bak legt. Wilt u dat de broek nog minder dan 1/2 maat krimpt, dan laat u de bak met water tien minuten afkoelen voor u de broek in het hete water legt.

Stap 3: laat de broek ongeveer twintig minuten in het water weken. Heeft u een grote maat, dan kunt u de broek wat langer laten liggen. Gaat het om een korte broek, dan hoeft de broek minder lang in het water te liggen voor katoenen broek laten krimpen. In dit geval is een periode van tien tot vijftien minuten vaak ook voldoende.

Stap 4: giet het water uit de bak en laat de broek afkoelen. Dit is belangrijk, omdat u anders uw handen verbrandt als u de broek gaat uitwringen. Pas als de broek goed afgekoeld is, pakt u de broek om het kledingstuk goed uit te wringen.

Stap 5: wring de broek uit en laat het kledingstuk drogen in de lucht. U doet de broek dus niet in de droger en legt de broek niet op de hete verwarming, maar u wacht geduldig tot de broek op natuurlijke wijze is opgedroogd. Bent u tevreden over het resultaat? Dan kunt u de broek met vernieuwde pasvorm direct na het opdrogen gaan dragen. Mag de broek nog iets kleiner, dan kunt u bovenstaande stappen nog een keer herhalen.

Katoenen broek laten krimpen: methode #2
De tweede methode die u kunt gebruiken voor katoenen broek laten krimpen, wordt uitgevoerd met behulp van een wasmachine. Volgt u de volgende drie stappen, dan kunt u uw broek eenvoudig in de juiste pasvorm krijgen zonder dat u hier iets voor hoeft te doen.

Stap 1: was de broek die u kleiner wil laten worden in een wasmachine door de wasmachine op een hoge temperatuur te zetten. De broek zal krimpen door de ronddraaiende beweging van de kleding in de trommel van de wasmachine of droger en door op een hete temperatuur te wassen, zal de katoenen broek nog sneller krimpen. Heeft u een voorlader, dan moet u er rekening mee houden dat uw broek minder snel zal krimpen. Dit komt omdat een voorlader minder beweging heeft in de trommel en uw broek dus minder snel kan krimpen dan een bovenlader. Heeft u een voorlader, dan moet u de drie stappen van deze methode mogelijk herhalen.

Stap 2: doe het shirt in de droger. De droger hoeft niet op een hoge temperatuur te staan, want ook in dit geval geldt dat de broek krimpt door de draaiende bewegingen van de trommel van de droger. Een stand met middelhoge temperatuur is dan ook prima.

Stap 3: controleer of de broek goed past. Is de broek nog wat te groot, dan kunt u bovenstaande stappen nog een keer herhalen.

 

Een katoenen broek laten krimpen: handige tips
Het krimpen van een katoenen broek lijkt eenvoudig als u bovenstaande stappen ziet, maar toch kunnen er ook dingen fout gaan bij het krimpen van uw katoenen kledingstuk. Om te voorkomen dat er inderdaad dingen fout gaan bij het krimpen van uw katoenen broek, kunt u naast bovenstaande stappenplannen ook onderstaande tips gebruiken bij het krimpen van uw broek:
1. Wilt u meerdere katoenen kledingstukken laten krimpen? Was deze items dan tegelijk om energie en dus kosten te besparen.
2. Houd er rekening mee dat niet alle katoenen kleding gekrompen kan worden. Sommige kledingstukken zijn verrijkt met andere materialen en niet alle materialen zijn bestand tegen hoge temperaturen. Voordat u uw broek gaat laten krimpen, wordt dan ook aangeraden om te achterhalen uit welke materialen uw broek bestaat en of deze materialen gekrompen kunnen worden.
3. Wacht even met het vastpakken van uw broek tot uw broek is afgekoeld. Komt de broek direct uit het hete water en pakt u het kledingstuk vast, dan kunt u uw handen flink branden.
4. Houd er rekening mee dat uw broek niet meer veel verder kan krimpen bij de tweede poging. Een kledingstuk krimpt het meest bij de eerste poging tot katoenen broek laten krimpen, maar heeft daarna geen extra rek meer en zal dus niet veel kleiner worden bij eventuele verdere pogingen.
5. Voeg een kopje witte azijn toe aan het water in de wasmachine. Door azijn toe te voegen, blijven de kleuren van uw broek mooi.
6. Heeft u een nieuwe broek die u wil laten krimpen? Krimp deze broek dan niet tegelijkertijd met andere kledingstukken. Een nieuwe broek kan nog een beetje afgeven en zeker door in aanraking te komen met een hoge temperatuur, dus het is beter om de broek zonder andere kledingstukken te laten krimpen als u een nieuw exemplaar heeft.
7. U kunt uw broek ook kleiner laten lijken door een nieuwe elastiek in de broek aan te (laten) brengen. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om een naaister te bezoeken en de broek op maat te laten maken.

Raadpleegt u bovenstaande tips bij het krimpen van uw katoenen broek en gebruikt u de stappenplannen voor katoenen broek laten krimpen, dan weet u zeker dat dit goed gebeurt. Dit betekent dat u een kledingstuk krijgt dat beter past, waardoor u het vaker en met meer plezier aan zal trekken.

dit jaar: de beste katoenen broeken
dit jaar heeft een groot aanbod katoenen broeken. Bent u op zoek naar een nieuwe katoenen broek? Bekijk dan ons grote aanbod en kies uw favoriete kledingstuk. Is het niet gelukt om uw broek te krimpen of bent u niet helemaal tevreden over het resultaat, dan bent u bij ons aan het juiste adres om een nieuwe katoenen broek aan te schaffen.

 

No more articles