Karl Lagefeld krijgt eigen expositie

Keizer Karl krijgt een eigen expositie. Het Bundeskunsthalle museum in het Duitse Bonn zal de locatie zijn deze legendarische exposotie te zien zal zijn. Vijftig jaar bij Fendi en meer dan drie decennia bij Chanel is er meer dan genoeg te tonen en te vertellen over deze geweldig bijzondere ontwerper. Het museum zal een retrospectie geven op het leven en het werk van Keizer Karl. Het zal gecureerd worden door Amanda Harlech, vriend, adviseur en muze van de Duitse ontwerper. Dit doet ze samen met Lagerfeld’s vriend Gerhard Steidl.

De expositie zal te zien vanaf 27 maart tot 13 september 2015.

Fans van Kalr mogen in hun handen wrijven en zich gaan verheugen op dit stukje pracht en praal van de Duitse ontwerper. De expositie zal een terugkijk zijn op het leven van de Karl. Het begint met de jas die hem 1954 de Woolmark Prize opleverde.¬† Qua materiaal zullen Amanda en Gerhard geen gebrek hebben: in de tijd tussen Fendi en Chanel heeft Karl ook nog gewerkt voor Chlo√© en hij lanceerde zijn eigen lijn. Naast ontwerpen voor zichzelf en de andere modehuizen, houdt hij zich vooral bezig met de tentoonstelling en alle foto’s en campagnebeelden die ze gaan gebruiken voor de expositie.

Zoals we weten heeft hij al een heleboel op z’n naam staan. Dit kan er naast ontwerpen, fotograferen en schrijven ook nog wel bij. Wij kunnen niet wachten!

 

 

 

 


No more articles