John Galliano’s comeback?

Na jaren uit de fashion en designer wereld gaan er geruchten dat John Galiano terug is en ”bigger and better” nog wel. De voormalige Dior ontwerper zal een couture collectie gaan lamceren voor het merk Maison martin Margiela. Margiela zit al sind 2009 zonder creative director.

Er zijn goede en slechte tijden geweest voor Galliano, die het publieke oog een waas heeft gegeven tien hij was gefilmd terwijl hij een antisemitische opmerking maakte in 2011. Ook zou hij in 2013 iets bij Oscar de la Renta gedaan hebben wat niet op prijs gesteld zou worden.

En gaan gercuhten dat hij zelfs al 5 à 6 mensen heeft ingehuurd voor zijn atelier in Parijs. Margiela is op het moment groot shareholder bij Renzo Rosso. Hoewel Rosso niet reageert op de geruchten over Galliano. vertelt hij dat Galliano een ongoinh en actief gesprek gaande houdt met verschillende bedrijven.

De eerst volgende couture shows zijn in januari al, dus er is niet meer zolang en zoveel tijd om hierover de praten en te overleggen. Galliano kan in principe doen wat hij wilt. Het enige wat hem niet zal mee zitten, zijn zijn collega’s. Of hij nog fans zal hebben, weten we ook niet.

Wij zijn in ieder geval wel benieuwd naar zijn collectie. Zijn collecties zijn altijd wel ongekend niveau en natuurlijk van topklasse.

 

No more articles