John Galliano werkt aan comeback

We beginnen even met een kort geschiedenislesje. In 2011 werd de Britse modeontwerper ontslagen bij Dior. Er was een video uitgelekt waarin Galliano in een bar in Parijs racistische opmerkingen maakt tegen Joodse bezoekers. Galliano zegt in het filmpje dingen als: “Dirty jewish face, I will kill you. People like you would be dead. Your mothers, your forefathers, would all be f*cking gassed”

Afgelopen zondag was de modeontwerper weer voor het eerst op tv te zien na dit incident in 2011. John Galliano is bezig met zijn comeback in de modewereld, vertelt hij in een Frans tv-programma. De ontwerper zegt dat hij tijdens het filmpje onder invloed van drank en drugs was, en dat dat natuurlijk geen excuus is maar wel laat zien wat dat met een persoon kan doen. Ondanks dat Gailliano zegt afgekickt te zijn, gaat hij nog wel drie keer per week naar bijeenkomsten.

John Galliano zegt spijt te hebben van wat hij allemaal heeft gezegd in de Franse bar. Hij benadrukt dat hij niet racistisch en antisemitisch is en dat zijn opmerkingen een verdedigingstechniek waren. De ontwerper  zegt begrip te hebben voor het feit dat sommige mensen hem nooit zullen vergeven, maar hij hoopt dat hij het weer kan goedmaken met Bernard Arnault, de baas van Louis Vuitton Moët Hennesy.

 

No more articles