Jean Paul Gaultier stopt

Nee nee, wees niet bang hij stopt niet helemaal met ontwerpen. Gaultier heeft ervoor gekozen om te gaan stoppen met de ready to wear collecties.

Jean Paul Gaultier, de man van de Bretonse streep, stopt na 38 jaar met de ready to wear collecties. Hij stopt met de vrouwen en mannenlijn. De ontwerper noemt ‘commerciële beperkingen’ en het ‘hectische tempo van de collectie’ de redenen om te stoppen. Zijn haute-couture collecties, sieraden lijn en parfums blijven nog wel gewoon bestaan.

Jean Paul vertelt over zijn beslissing: “Ik heb samen met mijn hoofdaandeelhouder gekeken naar de verschillende mogelijkheden. Gezien de huidige staat van het bedrijf zijn we samen tot deze conclusie gekomen. Bij de ready-to-wear lijn mis ik de vrijheid en tijd om nieuwe ideeën op te doen en mezelf te blijven ontwikkelen. Daarbij komt dat ik mijn voldoening haal uit het ontwerpen van de haute couture collectie en ik kan daar mijn creativiteit in kwijt”.

De laatste ready to wear show van Jean Paul Gaultier tijdens Parijs Fashion Week, 27 september, zal dus de boeken ingaan als de laatste ooit. Erg jammer, maar hij moet doen wat het beste voor hem is. Je kan de laatste ready to wear collecties nog wel bekijken op de website van Jean Paul Gaultier.

No more articles