Jay-Z: “Ik kan met geld om gaan want ik was een drugsdealer”

Jay-Z heeft nooit geheimzinnig gedaan over zijn drugs verleden, echter is hij nu in een interview met Vanity Fair wel erg openhartig over zijn verleden. Gelukkig weet de rapper het mooi te verpakken, en vertelt dat zijn bestaan als drugsdealer hem wel heeft geholpen om met geld om te gaan. It’s all about the money.  

In de jaren 80 was de rapper erg actief in de gigantische cocaïne-epidemie in New York. Hij dacht alleen maar aan geld, waar die overigens nu spijt van heeft. Wel heeft het hem op financieel gebied op een vreemde manier geholpen. “Ik kan met geld om want ik was een notoire drugsdealer, om een deal tot een goed einde te brengen, moet je weten wat je kan uitgeven en hoeveel je eraan moet verdienen om winstgevend te zijn.”

In het oktobernummer van het magazine vertelt Jay-Z dat hij later pas door had hoe verwoestend de drugs industrie was. “Ik ging de gemeenschap uiteindelijk als een geheel bekijken maar in het begin dacht ik enkel aan mezelf. Ik wilde overleven, mijn situatie verbeteren, kleren kunnen kopen.”

Jay-Z benadrukt dat de huidige dealers maar één doel voor ogen moeten hebben: “Zo snel mogelijk uit de business stappen”.

No more articles