Isabel Marant: “Ik droeg twee weken achter elkaar hetzelfde”

Isabel Marant heeft een kenmerkende Parisian chic stijl gecreëerd waar vrouwen, waaronder een A-list celebrities, geen genoeg van kunnen krijgen. Maar wat draagt Isabel Marant zelf?

Naast haar populaire samenwerking met H&M ontwerpt ze voor haar Isabel Marant en Etoile Isabel Marant lijnen een ready to wear-collectie, sieraden, accessoires en de bekende much-loved schoenen. Busy is the name of the game voor de ontwerper, daarom gaat zij liever voor een gemakkelijke en comfortabele outfit.

“Ik heb twee weken achter elkaar hetzelfde gedragen. Ik ben vreselijk.” vertelt ze lachend aan POPSUGAR. “Ik dof me nooit op. Ik heb vier paar witte broeken, mijn t-shirts en een jas. Ik heb geen tijd in de ochtend, dus mijn outfit moet gemakkelijk en comfortabel zijn gedurende de hele dag.”

Wat wij zo bijzonder aan de Parisian goddess vinden is de persoonlijke touch van haar collecties. Je zou het misschien niet verwachten maar Isabel zit overal met haar neus boven op. Zo past ze alles zelf aan en is ze dus haar eigen doorpasmodel. “Bij kleding gaat het vooral over de attitude. Hoe voel je je in de kleding? Daar kom je alleen achter als je het zelf aanprobeert.”

Maar hoe heeft Isabel dit aangepakt met de mannencollectie voor haar samenwerking met H&M? Ze vertelt aan POPSUGAR dat het veel meer tijd heeft gekost om de mannencollectie te ontwerpen dan die voor de vrouwen. Daar bij komt dat de items voor de vrouwen geïnspireerd zijn op haar vorige collecties. “Het was een echte challenge. De mannencollectie kon niet geïnspireerd zijn op eerdere collecties, want die zijn er niet. De collectie moest harder en ruwer worden. Ik moest even oefenen.” Wel zegt ze heel blij te zijn met het resultaat.

Heb jij al items van Isabel Marant pour H&M gescoord?

No more articles