ijslandse trui kopen

Een IJslandse trui kopen: waar let u op?

Kleding heeft veel verschillende functies. Vandaag de dag zien we kleding vooral als een manier om onze persoonlijkheid te onderstrepen en er goed uit te zien. En dat is beslist ook een belangrijk aspect van de kledingstukken die we dragen. Door te kiezen voor een eigen kledingstijl, laat u onder meer zien wie u bent en hoe u in het leven staat. Daarbij past u uw kleding uiteraard wel aan de omstandigheden aan. Zo zult u er tijdens een vergadering anders uitzien dan wanneer u een avondje gaat stappen. Een aspect dat we bij dit alles bijna zouden vergeten, is dat kleding ons ook beschermt. En als er een kledingstuk is dat die functie met verve vervult, dan is het beslist de IJslandse trui!

Kleding die past – ook bij het weer
In ons land hebben we doorgaans te maken met een nogal wisselend klimaat. De temperaturen waar we mee te maken krijgen, kunnen hierdoor behoorlijk uiteenlopen. We kennen winters waarin het kwik tot ver onder nul daalt, en tegelijkertijd kan de thermometer in de zomer tot subtropische hoogten stijgen. Als u zichzelf onder alle weersomstandigheden comfortabel wilt blijven voelen, is het zaak uw kledingkast daarop in te richten. Als u zorgt voor voldoende luchtige items, voor kledingstukken die u optimaal warm houden en voor een scala aan mogelijkheden daartussenin, weet u zeker dat u nooit misgrijpt en zich altijd perfect op de heersende weersomstandigheden kunt kleden. Bij dit jaar dragen wij daar natuurlijk graag ons steentje aan bij door voor ieder seizoen de bijpassende kleding te selecteren.

Volgens de trends van het seizoen
In onze webshop vindt u ieder seizoen dan ook kleding die aansluit bij de temperaturen van dat moment. Luchtig dragende en lichte katoenen items voor in de zomer, vaak ook in lichtere tinten die meer licht weerkaatsen en er dus aan bijdragen dat u het hoofd koel weet te houden. Voor het najaar en de winter treft u online de kleding aan die u dan de beste diensten bewijst: warme en dikkere kleding in materialen die uw lichaamswarmte goed vasthouden en u beschermen tegen de kou. Uiteraard zorgen we er bij dit jaar daarbij ook voor dat de collectie aansluit bij de nieuwste modetrends en -kleuren, zodat u op ieder moment eigentijds voor de dag kunt komen. Daarbij houden wij in onze collecties wel altijd de ‘wereldse’ stijl vast die ons merk zo typeert: kleding met invloeden van over de wereld, waardoor u zich er, als echte man van de wereld, altijd helemaal vertrouwd in voelt!

Dierenvellen als oorsprong
Waar we tegenwoordig kleding vooral ook dragen om onszelf uit te drukken richting de buitenwereld, had kleding in vroeger tijden een meer basale functie. Ooit zijn mensen zich met een primitieve vorm van kleding gaan bedekken om de eenvoudige reden dat ze het koud hadden. Dat de mensheid voor die tijd géén kleding droeg, hing weer samen met het feit dat mensen voor die tijd relatief veel lichaamsbeharing hadden. Op het moment dat deze beharing onder invloed van de evolutie af begon te nemen, kregen mensen het dus sneller koud. Het was deze kou die hen dwong een oplossing te zoeken en zodoende werden de eerste kledingstukken aangewend. Aanvankelijk sloegen deze mensen simpelweg een dierenvel om zich heen, maar toen dit in gebruik onhandig bleek te zijn, kwamen ze op het idee om verschillende stukken dierenhuid aan elkaar te naaien – en dat is de oorsprong van de kleding zoals we die vandaag de dag kennen.

Beschermen en bedekken
Naarmate de eeuwen verstreken, verloren de mensachtigen steeds meer van hun lichaamsbeharing, tot op het punt dat alleen hun hoofd nog met haar was bedekt. Dit maakte het blijven dragen van kleding als bescherming tegen de kou noodzakelijk. Daarnaast ontstond een ander aspect dat de mensheid dwong tot het dragen van kleding: schaamte. Die schaamte ging zelfs zo ver dat er een periode is geweest waarin men vond dat het ten allen tijde onfatsoenlijk was om geen kleding te dragen, zelfs als men bijvoorbeeld een bad nam. Ook tegenwoordig heeft kleding voor ons een beschermende en in het kader van het goed fatsoen bedekkende functie. Daarnaast zien we kleding nu echter ook vooral als een manier om onze eigen stijl en smaak in uit te drukken. En dat is iets waar u met de ruime collectie van dit jaar ieder seizoen weer volop de gelegenheid toe krijgt!

Kostbare warmte vasthouden
Kleding die bedoeld is om u warm te houden, zal doorgaans van ander materiaal gemaakt worden dan kleding die juist gemaakt is voor warmer weer. In het laatste geval voeren de gebruikte stoffen idealiter uw warmte af, terwijl ze in het eerste geval uw warmte juist vasthouden. In het aanbod dat dit jaar voor u selecteert, ziet u dit ieder seizoen duidelijk terug. Waar de zomer vraagt om lichte, luchtdoorlatende materialen, is de winter een seizoen voor kledingstukken die de warmte vooral vasthouden. Hierbij kunt u onder meer denken aan warme, gebreide stoffen. En als er een kledingstuk is dat bij veel mensen associaties oproept met warmte, dan is het de IJslandse trui. Beschikt u nog niet over een dergelijke klassieker en is Koning Winter in aantocht, dan is het de hoogste tijd om dit winterkledingstuk bij uitstek aan te schaffen!

Geboren uit de IJslandse kou
Wie denkt aan IJsland denkt aan vervaarlijk smeulende vulkanen, borrelende heetwaterbronnen, eindeloos uitgestrekte gletsjers, sneeuw, ijs en vooral kou, heel veel kou! Het is dan ook niet voor niets dat de tradities van dit land een specifiek soort trui hebben voortgebracht die beschouwd wordt als het prototype van de warme trui: de IJslandse trui. Het verhaal gaat dat op dit ijzige eiland truien te vinden zijn die van generatie op generatie door kunnen worden gegeven omdat ze zo goed als onverslijtbaar zijn. De IJslandse trui is misschien wel het belangrijkste exportproduct van IJsland, al worden de truien met de specifieke IJslandse karakteristieken ook op veel andere plekken gemaakt. De authentieke IJslandse uitvoering wordt gemaakt met speciale wol, de zogeheten lopi-wol, die van een speciaal schapenras komt. De wol van deze schapen telt twee vezeltypes: de vezels uit de onderwol, die krullerig, zacht en uitzonderlijk isolerend zijn en de vezels van de lange haren van de bovenvacht die een waterafstotend karakter hebben. Het is deze bijzondere combinatie van eigenschappen die ervoor zorgt dat IJslandse schapen zelfs de meest barre kou kunnen doorstaan.

Optimale warmte-isolatie
De authentieke IJslandse trui, waarin deze bijzondere wol is verwerkt, bezorgt de drager dezelfde voordelen als de IJslandse schapen: hij of zij blijft onder alle koude en natte omstandigheden heerlijk warm. En dat terwijl de trui licht en comfortabel is om te dragen! Het is overigens niet alleen het gebruik van deze typerende wol die de IJslandse trui uniek maakt. Ook het kenmerkende patroon dat in de truien wordt gebreid, hoort bij de echte IJslandse trui: dit patroon is vooral rond de halslijn duidelijk te herkennen als een soort van kettingmotief. IJslandse truien zijn inmiddels overal ter wereld terug te vinden en u herkent ze onmiddellijk aan hun kenmerkende patronen. De populariteit van deze warme kledingstukken is niet voor niets ontstaan. Wilt u zichzelf dus perfect beschermen tegen de kou, dan is de aankoop van een IJslandse trui een goede zet. Het spreekt daarbij voor zich dat u bij dit jaar ook voor uw warme truien terecht kunt!

Ruime keuze in winterse, warme kleding
Ook als u wellicht minder gecharmeerd bent van de IJslandse trui, dan vindt u nog altijd voldoende comfortabele winterkledij in de collectie van dit jaar. Wij zorgen ervoor dat u in onze webshop in ieder seizoen een passend aanbod vindt en het moet wel heel raar lopen als u met een dergelijke ruime keuze niets van uw gading vindt. Dikke gebreide truien, maar ook vesten in vele kleuren en dessins – en als wol niet uw favoriete materiaal is, ook dan komt u aan uw trekken in onze webshop. U hoeft maar even online te winkelen om te zien hoe groot ons aanbod is. Zoals gezegd volgen wij de nieuwste trends in modeland, dus met een aankoop uit ons assortiment kiest u altijd voor een eigentijdse ‘look’. Schaft u in onze online winkel een winters kledingstuk aan, dan kiest u hoe dan ook voor ‘IJslands’ comfort – als u wilt in een moderne uitvoering.

Ook voor een compleet nieuwe outfit
Door slim te winkelen, kunt u een paar nieuwe, warme items combineren met de kledingstukken die u al in uw kast hebt hangen. U zult merken dat u, naarmate u handiger wordt in het combineren van de goede basisstukken uit uw garderobe, steeds makkelijker de juiste outfit voor iedere gelegenheid weet te vinden. En daarbij kunt u vanzelfsprekend volop variëren en combineren, zodat u er iedere dag weer anders uit kunt zien. Maar als u liever meteen een compleet nieuwe outfit bij elkaar wilt zoeken, dan kan dat natuurlijk ook. De verschillende onderdelen van onze collecties zijn altijd uitstekend op elkaar afgestemd, zodat het geen enkel probleem is een smaakvolle combinatie te vinden. En uiteraard bent u in onze webshop zelfs voor de bijbehorende accessoires aan het juiste adres. Of u nu kiest voor een IJslandse trui of voor een ander warm kledingstuk, met het aanbod uit de webshop van dit jaar komt u zelfs de strengste winter probleemloos door!

No more articles