How to: zo combineer je een kokerrok

Deze zomer lijken de rokken de straten te domineren. We zien heel veel rokken voorbijkomen in voorjaars- en zomercollecties. Van midirokken tot plissérokken en enkellange rokken, the skirt is everywhere.

De kokerrok is een item dat al veel langer trendy is, maar hij kan natuurlijk niet ontbreken in een zomer vol rokken. Maar hoe combineer je nou zo’n kokerrok? Wat kan wel en wat kan echt niet?

De meeste kokkerrokken zijn strakke, figure hugging rokken. Heb je eigenlijk niet het figuur voor zo’n strakke rok? Draag dan een iets wijder truitje op de rok. Wijdvallende tops of truien zijn sowieso altijd goed op zo’n strakke rok. Je kunt er ook voor kiezen om je top of truitje in je rok te stoppen. Kies bijvoorbeeld voor een wijdvallende tee die je vervolgens casual in je rok stopt. Pas wel op met lange, wijde shirts. De kokerrok is een vrij lange rok, dus als je er een wijd, lang shirt bij aantrekt doet het je figuur waarschijnlijk niet veel goeds.

Voor de dare devils onder ons is de cropped top een ideaal item. De cropped top kan perfect gecombineerd worden met de (vaak high waisted) kokerrok. Je kunt zowel voor een strakke als voor een wijde cropped top. Kies tijdens een fancy dinner voor een strakke cropped top en draag een paar heels onder je rok. Tijdens een casual zomers dagje draag je een wijdvallende cropped top op je kokerrok en maak je het af met een paar sneakers of leren sandaaltjes.

Bekijk de beelden hieronder voor meer ideeën en fashion inspiratie.

Welke combinatie is jouw favoriet?

Alle items zijn verkrijgbaar bij de Zara.

 

 

 

 

No more articles