hoe kleding combineren

Kleding combineren: elke dag de beste combinatie

U herkent het vast wel; uw vrouw of vriendin die voor een overvolle kledingkast staat en verzucht dat zij “niets heeft om aan te trekken”. Wellicht lacht u er om, maar merkt u bij u zelf dat u vaak dezelfde kledingcombinaties draagt. U kunt veel meer uit uw garderobe halen als u enkele simpele tips om kleding te combineren toepast.

Elke dag een nieuwe combinatie
Ongetwijfeld hangen enkele beproefde combinaties in uw kast, die u graag draagt en waar u complimenten voor krijgt. Vaak heeft u deze combinatie in z’n geheel gekocht en ligt het voor de hand om deze zo te blijven dragen. Maar u doet uw garderobe te kort; met enkele simpele trucs heeft u eindeloze mogelijkheden met uw kleding, en kunt u elke dag andere combinaties dragen.

De basis van uw garderobe
Jeans
De meeste mannen dragen het liefste jeans, en dat is niet zo vreemd want behalve draagcomfort biedt jeans ook veel combinatie mogelijkheden. Voor een semi-zakelijke look combineert u jeans met een eenvoudig wit overhemd. In de winter kunt u kiezen voor een zwart t-shirt met een zwart jasje, of draag een navy v-hals sweater over uw witte overhemd. Voor een casual look combineert u jeans met grof gebreide truien of vesten in de winter en een eenvoudig wit t-shirt in de zomer. Jeans is onmisbaar in elke herengarderobe. Overweegt u ook eens donkere jeans aan te schaffen, voor een nettere uitstraling.

Jasjes
Naast enkele nette kolberts is het hebben van casual jasjes een must. Deze zijn veelzijdig te dragen, zeker als u kiest voor een donkere kleur als navy of zwart. In combinatie met een overhemd geeft dit een zakelijke uitstraling, en daarnaast ook geschikt voor een feestje (licht overhemd) of een begrafenis (donker overhemd). Casual jasjes met een t-shirt draagt u makkelijk naar het werk of voor een avondje uit.

Khaki pantalon
Een absolute must, de tijdloze khaki broek. De kleur combineert perfect met navy en wit, en levert een spannende combinatie met paars of bordeauxrood. Eigenlijk draagt een khaki pantalon net zo veelzijdig als een jeans; een jasje voor een business look, en een t-shirt, v-hals sweater of casual overhemd voor een meer relaxte look.

Kleuren
De belangrijkste kleuren om me te combineren zijn jeansblauw, wit, zwart, grijs en navy. Als de basis van uw garderobe deze kleuren heeft, dan kunt u ale kanten op. Uw accentkleuren kunnen dan gewaagder zijn, passend bij de gelegenheid. Zelfs een strakke zakelijke outfit kunt u opfleuren met felgekleurde sokken of een gewaagde das. Houdt u van opvallen, schroom dan niet om verschillende felle kleuren te dragen, als de basis maar neutraal is. Zo draagt u bijvoorbeeld een blauw shirt onder een groen vest, maar op een eenvoudige jeans. Of u kiest voor een oranje broek, maar met een navy trui of jasje.

Combineren
Probeert u eens allerlei verschillende combinaties zelf uit. Waarschijnlijk heeft u veel meer in uw kledingkast hangen dan u denkt, als u op een andere manier leert combineren. Mist u nog enkele kledingstukken voor de basis in uw garderobe, zoals een donkere jeans, een wit overhemd of een casual jasje, kijkt u dan eens bij dit jaar. Ook als u merkt dat u met een enkele aanvulling zoals casual geruite overhemden, of een bordeauxrode v-hals trui uw combinatiemogelijkheden vergroot, kunt u hier terecht.

dit jaar
Kijkt u voor inspiratie en ideeën eens rond bij dit jaar. De nodige aanvulling op uw garderobe, voor eindeloos combineren van uw kleding, is slechts een muisklik verwijderd van uw kledingkast!

 

No more articles