Het huis van Marylin Monroe

Deze week is het huis van Holly Golightly nog in de verkoop gegaan. Dit huis was het decor voor de welbekende film: Breakfast at Tiffany’s. Hierin speelde de Nederlands-Britse Audrey Hepburn de rol van Holly in. Deze rol was eigenlijk in eerste instantie weggelegd voor Marylin Monroe, maar die zou zich te snel een prostituee voelen door de rol. Dit keer mogen we binnen kijken in het huis van Marylin Monroe.

Marylin Monroe had heel wat mannenharten, maar ook vrouwenharten weten te veroveren met haar verschijning. De actrice was één van ’s werelds grootste sex symbolen na meerdere rollen te hebben gespeeld in films uit de jaren ’50, zoals ‘’Some Like it Hot’’ en ‘’The Seven Year Itch’’. De ster in haar hele leven in 43 huizen gewoond, terwijl ze van deze 43 er maar één echt in bezit had. Het gaat hier om het huis dat stamt uit 1929 in hacienda stijl in Brentwood, Californië.

In 1962 werd ze verliefd op de tuin, waar ze vaak haar vrije tijd doorbracht met haar poedel, en de privé locatie van 12305 Fifth Helena Drive, waarna ze het huis had gekocht door $90,000. Ze had het huis gekocht, 6 maanden voordat ze dood werd gevonden op 36-jarige leeftijd.

Het huis bevat 4 slaapkamers, 3 badkamers, een oppervlakte van 243.77758 m2 en is gedecoreerd met aankopen van een trip naar Mexico. Het huis heeft vele eigenaren gehad sinds haar dood. Het is in 2010 verkocht voor $8.85 miljoen. Het landgoedje beschrijft het huis als een zeldzaam en verborgen juweel in Brentwood.

No more articles