Guillaume Henry wordt creatief directeur bij Nina Ricci

Het lijkt inmiddels wel een stoelendans: John Galliano gaat naar Maison Martin Margiela, Peter Copping van Nina Ricci vertrekt naar Oscar de la Renta en nu neemt Guillaume Henry de plaats in van Peter Copping bij Nina Ricci. Om het maar even makkelijk te maken.

Maar goed, Henry was een tijdje geleden al weg gegaan bij Carven. Hij heeft overigens veel betekend voor dit merk: het modehuis heeft onder zijn leiding een enorme financiële opkikker gekregen en hij heeft ervoor gezorgd dat het imago een stuk beter werd. Zijn bijnaam werd op den duur niet voor niets ‘Carvens wonderboy’, dat begrijp je wel. Ook bij Nina Ricci zijn ze bijzonder over hem te spreken: Ralph Toldedano van Puig, de directeur van het overkoepelende bedrijf van Nina Ricci vind hem de meest aangewezen persoon om de nieuwe creatief directeur te worden van het modehuis. De reden? Zijn artistieke visie, intuitie, intelligentie, charisma en nieuwsgierigheid. Dat belooft wat.

5 januari mag hij gaan bewijzen of hij dit waar kan maken bij Nina Ricci: een paar weken daarna mag hij zijn eerste herfst/winter 2015 show geven tijdens de Parijse Fashion Week. Wij wachten in spanning af!

No more articles