groene kleren

De hedendaagse mode kent vele verschillende soorten, maten, stijlen en ook kleuren. Hoewel veel mannen geregelde kiezen voor het simpele zwart of het een beetje saaie grijs is het ook een idee eens te denken aan een wat originelere kleur. Natuurlijk begrijpen wij dat u geen zin heeft om in het knal roze of fluor geel over straat te gaan. U kiest liever voor een kleur waarmee u wel opvalt maar niet in negatieve zin. Wij vinden de kleur groen hier een prima optie voor. Dit vooral door de veelzijdigheid van de kleur. In dit artikel leest u verder waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste tint groen en voor welke gelegenheden u kiest voor welke kleur.

Groene kledingstukken kennen vele voordelen. Denk bijvoorbeeld eens aan de vele verschillende soorten groen die er bestaan. Bent u het type wat houdt van een wat ingetogen stijl? Kies dan bijvoorbeeld voor donker groen. De kleur is net wat anders dan de kleuren waar de meeste mannen voor kiezen, maar blijft formeel en staat krachtig. Bent u meer van de stoere kleding? Dan is het moderne legergroen een zeer goede keuze. Omdat deze kleur geassocieerd wordt met het leger (wat is er mannelijker dan dat) maakt u een stoere indruk met toch echt wel een opvallende kleur. Houdt u van een echte knallend kleur waarmee u zeker opvalt in het hedendaagse straatbeeld dan kiest u voor een feller kleur groen. Ontzettend trendy om te kiezen voor accessoires in deze kleur. Zo geeft u uw soms wat saaie outfit in een handomdraai een origineel tintje.

 

Hoewel het combineren van kleuren voor sommige mannen niet hun sterkte kant is hoeft u zich hier bij groen geen zorgen over te maken. Het meer ingetogen groen gaat zo ongeveer met elke kledingstijl samen. Kies bijvoorbeeld voor een groen overhemd onder dat zwarte pak. Zo blijft uw outfit zakelijk en stijlvol maar weet u uw gesprekspartner ook nog eens te verrassen. Groen is bovendien goed te combineren met grijs en blauw. Denkt u eens aan een mooi, kwalitatief hoogwaardig shirt boven een donkere jeans. Hoewel u hier kiest voor een nette stijl, geeft u ook een casual tintje aan de outfit.

Naast het feit dat groen vele verschillende versies kent en u nu weet hoe de kleur goed te combineren is, is het ook interessant om na te denken bij welk seizoen de kleur goed past. Wij zijn van mening dat groen het hele jaar door een gepaste kleur is maar wij zijn ook van mening dat u de tint groen goed kunt aanpassen op de tijd van het jaar. Kies bijvoorbeeld in het voorjaar voor een wat zachtere kleur groen. Tegenwoordig is mint groen ontzettend populair en door het te combineren met wat hardere kleuren zal het absoluut een eyecatcher zijn.

In de zomer kiest u logischerwijs voor een heldere kleur groen. Zoals eerder besproken is het ontzettend leuk om dit te verwerken in details. Wat dacht u van een fel groene zonnebril of misschien wel een zwembroek met verschillende kleur accenten. Door te combineren valt u op in een menigte en zullen andere mannen geïnspireerd door u raken. Denkt u ook eens na over de vele festivals welke er in de zomer op de planning staan. Een festival is een uitgelezen kans om eens flink uit te pakken qua kledingstijl dus wees hier ook niet te terughoudend in. Met een fel groen shirt met een leuke print of opdruk past u helemaal tussen het feestende publiek.

In de herfst maanden is legergroen een uitstekende keuze. Leger groen is een combinatie van de kleur bruin met groen en in vele verschillende tinten en gradaties verkrijgbaar. Hoewel de naam leger groen u misschien doet denken aan een gevlekte outfit is het beter te kiezen voor een effen kleur. Door de kleur simpel te houden en te combineren met donkerdere tinten krijgt u een krachtige uitstraling. Tevens straalt u rust en zelfvertrouwen uit door de opvallende maar chique keuzes welke u maakt.

In de wintermaanden kiest u voor de groen die in de buurt komt van de kleur van dennennaalden. Rond de kerst is het bovendien ontzettend populair om te kiezen voor een echte kersttrui zoals uw oma die vroeger voor u breide. Hoewel een kersttrui vaak een gekke uitstraling heeft door de Kerstman of de sneeuwpop welke er op zijn afgebeeld creëert u door een groene basis te kiezen een vorm van rust in uw outfit. Ook kunt u kiezen voor een trui met een donkere basis kleur en daarbij leuke groene details.

Naast de juiste kleurkeuze voor het juiste seizoen is het belangrijk om te beseffen wat de keuze voor de kleur groen los maakt in de ander. Is het handig om groen naar een belangrijke afspraak op de zaak te dragen, of kiest u sneller voor een groen detail als u op date gaat met de leuke vrouw? De mens associeert de kleur groen vaak met iets positiefs. Waarom zijn de stoplichten anders groen gekleurd op het moment dat u weer verder mag rijden? U kunt de kleur dan ook zeer symbolisch dragen. Geeft u uw zakenpartner of die mooie vrouw groen licht? Verder staat de kleur groen voor onafhankelijkheid en betrouwbaarheid. Zaken die u in beide situaties wenst uit te stralen. Pas wel op dat u kiest voor een subtiele benadering. Gaat u in een volledig appeltjes groen maatpak op pad? Dan kiest u waarschijnlijk niet de makkelijkste weg naar het door u gewenste succes van de afspraak.

 

Nu u overtuigd bent van het feit dat u veel verschillende zaken kunt uit stralen door het dragen van groen is het ook goed om te weten hoe u uw schoenen aanpast op de kleur. Voor schoenen gelden eigenlijk dezelfde regels als wij hierboven al beschreven. Door de kleur te combineren met zachtere kleuren zoals beige creëert u een vriendelijke look. Mocht u voor deze keuze gaan let dan wel op dat u niet voor een te felle kleur groen kiest. Dit kan u wat flets maken. Bij donker bruin en zwart schoeisel past eigenlijk wel elke groen tint welke u kunt bedenken. Wees hier dan ook niet te terughoudend in! Natuurlijk kunt u ook kiezen voor groene schoenen. Hoewel wij vaak groene veters in sportschoenen zien, kan het ook heel verrassend zijn om te kiezen voor een geheel groene schoen. Tegenwoordig ziet u steeds vaker terug dat leren schoenen gekleurd worden met een bepaalde tint. De kleur groen leent zich hier uitstekend voor omdat sommige tinten groen dicht bij bruin liggen. U kunt dus zonder extreem op te vallen een interessant kleur detail verwerken in uw outfit. Ook hier geldt de gouden regel weer: zorg dat uw outfit in balans blijft.

Misschien is het belangrijkste wel dat u kiest voor de kleuren waar u zich prettig bij voelt. Elk persoon heeft eigen voorkeuren en het zou zomaar kunnen dat een bepaalde tint groen u niet mooi staat en een andere tint bijvoorbeeld juist uw ogen heel krachtig naar voren laat komen. Het is dan ook een kwestie van uitproberen en ontdekken waar u zich prettig bij voelt. Wees in het proces niet bang om hulp te vragen aan derden. Vraag bijvoorbeeld die altijd goed geklede collega op het werk eens wat hij of zij van uw nieuwe outfit vindt, of vraag uw partner om advies bij het kiezen van de juiste tint. Pas met het kiezen van een tint groen wel altijd op wat het met uw huid doet. Lijken de wallen onder uw ogen donkerder te worden bij het aantrekken van dat knal groene overhemd? Dan is het een goed idee om voor een wat zachtere, of een wat donkere tint te kiezen. Een goede graadmeter is ook het kijken naar de oneffenheden in uw huid. De oneffenheden zijn vaak wat rood en groen kan dit in sommige gevallen versterken of juist afzwakken. Het is echter geheel persoonlijk wat welke tint met uw huid doet.
Na het lezen van dit stuk zit u vast vol goede ideeën hoe u de kleur kunt combineren en bij welke gelegenheden u de kleur groen het best kunt dragen. Maar ook wat kleur met uw gelaat kan doen en hoe u kunt zorgen dat u voor de juiste tint groen kiest. Als laatste tip willen wij u meegeven dat in de webshop van dit jaar ontzettend veel verschillende kledingstukken te vinden zijn zodat u de beste keuze kunt maken. Of u nou zoekt naar die stoere trui, dat nette overhemd of die moderne legergroene jas. De webshop biedt u alle opties waar u maar naar op zoek bent. Het handige aan online bestellen is dat u thuis gemakkelijk kunt uitproberen wat bij u past en wat u er nog beter uit laat zien.

 

No more articles