Goud smelten ring

Goud smelten voor een ring is een ideale manier om bestaand goud dat niet meer wordt gedragen om te laten vormen tot een prachtig en uniek sieraad. Het omsmelten van goud om er nieuwe ringen van te maken is ook een uitstekende keuze voor het laten vervaardigen van trouwringen. Het grote voordeel van goud smelten voor een ring is, dat het veel voordeliger is dan het aanschaffen van twee nieuwe sieraden. Het goud is immers al in het bezit, zodat de materiaalwaarde niet meer voldaan hoeft te worden. Uiteraard moet er bij goud smelten voor een ring wel rekening worden gehouden met andere kosten, zoals die van het vervaardigen van een nieuwe gouden ring of twee nieuwe gouden trouwringen.

Het proces van goud smelten voor een ring verloopt in verschillende stappen. In eerste instantie dienen de oude gouden sieraden of andere gouden voorwerpen ingeleverd te worden. Het goud wordt vervolgens onder hoge temperaturen tot een vloeibare vorm gesmolten. Zodra het goud vloeibaar is geworden, kan het materiaal in de gewenste vorm worden gegoten. Uiteraard wordt er vooraf al een keuze gemaakt voor de vorm van de ring en kan er bijvoorbeeld ook gekozen worden om in de gouden ring een steen te verwerken. Voor het goud smelten van de ring zijn er modellen beschikbaar die naar wens en op maat kunnen worden gemaakt.

Naast de mogelijkheid om zelf goud in te leveren om het te laten smelten voor een nieuwe ring is er ook nog een andere optie. Er kan namelijk ook een ring gemaakt worden van nieuw goud dat gesmolten wordt. In dat geval kan er een keuze voor een model ring worden gemaakt en vormt het model de basis om met nieuw gesmolten goud tot een prachtige ring te verworden.

Ik heb een hele mooie schakel armband van mijn oma gekregen, die helaas enkele jaren geleden overleden is. Vooral om die reden vind ik deze armband zo mooi, want eigenlijk is hij vooral oud en ouderwets. Daarbij is hij ook nog van goud, waar ik eigenlijk niet zo van houd. Maar de betekenis die erbij hoort voor mij, maakt van deze schakel armband de mooiste die er bestaat.

Sinds kort speel ik met het idee om deze gouden schakel armband te laten smelten en er een andere van te laten maken. Zo heb ik toch nog de originele armband, maar dan in een uitvoering die zelf zou kiezen. Voorlopig komt het er maar niet van, maar wie weet ooit.

 

Goud smelten ring
Goud smelten ring is tegenwoordig helemaal in en hip. Persoonlijk hou ik niet zo van grote sieraden, maar schakel armbanden vormen hierop een uitzondering. Deze vind ik net wel mooi als ze grote en opvallende schakels hebben. Vooral wanneer je ze dan draagt als enige sieraad, zo vallen ze zeker op en anders wordt het al snel te veel, vind ik.

Als ik een nieuwe schakel armband zou mogen uitkiezen, zou het een zilveren zijn met grote en mooie schakels. Vaak worden ze ook nog verfraaid met allerlei hangertjes, maar daar hou ik dan weer niet zo van. Hoewel ik dat bij andere mensen vaak wel weer mooi vind.
Gouden schakel armbanden vind ik helemaal niet mooi, maar dat kan ook zijn omdat ik niet van gouden juwelen in het algemeen hou. Natuurlijk zijn de prijzen voor zilveren schakel armbanden ook veel aantrekkelijker dan die van de gouden.

Als ik op internet eens begin te zoeken, merk ik wel dat schakel armbanden veel aan populariteit gewonnen hebben de laatste tijd. Ik vind meteen tientallen sites die deze armbanden aanbieden. Mijn vriend is een enorme fan van het bekende merk Armani. Op dit moment zijn de sieraden van Armani helemaal in, en je kan hiermee de plank niet mis slaan. Op bijna elk sieraad van Armani staat subtiel het Armani logo. Dit logo kan voor mijn vriend niet groot genoeg zijn, dus ik begon te kijken naar de meest opvallende Armani heren sieraden op de website. Ik was er nog steeds niet uit wat voor sieraad het ging worden. Hij had eigenlijk alle soorten sieraden al, maar sommige waren toch echt toe aan vervanging. Ik begon te zoeken naar een mooie Armani ring, maar kwam uiteindelijk toch bij de armbanden terecht. Ik zocht verder naar een armband die dagelijks gedragen kon worden, zodat hij hem ook vaak kon dragen. Uiteindelijk zag ik een prachtige armband. Deze armband was helemaal zwart en op de bovenkant stond duidelijk het Armani logo. De sluiting van de armband was van zilver. Na lang twijfelen besloot ik toch om deze armband te bestellen. De prijs viel me enorm mee! Even later kwam de armband binnen en hij paste perfect. Mijn vriend was er enorm blij mee.

No more articles