Going retro

Terug naar vroeger, dat is wat retro betekent. Iets terughalen uit het verleden, om het vervolgens in het heden te vernieuwen en weer te dragen. Dit past erg goed bij het modebeeld voor de komende winter, namelijk het terugbrengen van de jaren 40, en de grunge jaren. Op de catwalk zag je tijdens de presentatie van het najaars- en winterseizoen, dat er veel werd teruggegrepen op retro ontwerpen. Hieronder staan drie trends beschreven waarbij een retro stijl is gebruikt.

Jeugdsentiment
Een trend is dat er nostalgische prints worden gebruikt uit onze jeugd. Zo kun je denken aan plaatjes van Bambi, een gebreide jurk met hartjes en het welbekende bloemetjesmotief. Dit zie je terug in de collectie van onder andere Givenchy.

The 40s
Wijde rokken, kraagjes, strakke avondjurken en voornamelijk zwart gekleurde kleding. De oorlog zorgde ervoor dat de mode sober werd. Deze stijl is overigens uitermate geschikt voor iemand met een zandloperfiguur, door de zachte schouders, strakke taille en ronde heupen.

Grunge
Grunge is een mix tussen punk-rock en heavy metal. De kledingstijl profileert zich door houthakkersoverhemden met het bekende ruitjespatroon, studs, kettingen en veel leer. Verder droegen ze vaak Dr. Martens of All Stars.

No more articles