gekleurde was verkleurd

Wat te doen als uw gekleurde was verkleurd is

Iedere dag weer besteedt u de nodige tijd aan uw uiterlijk. Afhankelijk van de activiteiten die er voor de dag op het programma staan, kiest u uw kleding uit. Wordt het een casual dag, dan kiest u voor dito kleding. Een dag met een formeler programma, bijvoorbeeld in de context van uw werk, vraagt om een bijpassende outfit. Uiteraard kiest u ook de kleuren van uw kleding met zorg, zowel als u de kleding aanschaft als wanneer u uw kleding voor de dag uitkiest. Soms komt u er echter achter dat uw gekleurde kleding er niet meer zo sprankelend uitzag als toen u het kocht. In dit artikel leest u meer over wat u eraan kunt doen als uw gekleurde kleding verkleurd is.

Onderstreep uw persoonlijkheid
Kleding speelt een wezenlijke rol in het leven van de meeste mannen. Door uw kleding met zorg te kiezen, kunt u op ieder moment dat u dat wilt uw persoonlijkheid onderstrepen op een manier die aansluit bij de gelegenheid en bij het gezelschap waarin u zich vindt. Als u de effecten van kleding optimaal wilt benutten, is het echter wel van belang dat u kiest voor kleding die u niet alleen qua maat past, maar die ook bij u als persoon past. Als u zich prettig voelt in de kleding die u draagt, dan straalt u dat ook uit, zowel voor uzelf als richting de mensen in uw werk- en privéomgeving. Bij dit jaar weten we maar al te goed hoeveel kleding voor u als man kan doen; niet voor niets luidt een bekende uitdrukking ‘Kleren maken de man’. Bij ons vindt u dan ook alles wat u nodig hebt om volledig te profiteren van de invloed die kleding kan hebben.

Pasvorm en comfort staan voorop
Of u tot uw recht komt in de kleding die u draagt, hangt af van vele factoren. Allereerst is het natuurlijk van belang dat de kleding qua maat en pasvorm goed aansluit. Bij dit jaar kunt u terecht voor kleding in alle maten, dat spreekt voor zich. Daarnaast draait het bij al onze collecties om het ultieme draagcomfort, niet alleen als het gaat om vrijetijdskleding, maar ook voor wat betreft de formele kledingstukken of een meer feestelijke outfit. Pasvorm en comfort staan voorop: als u zich niet lekker voelt in onze kleding, dan komt u er immers ook niet volledig in tot uw recht. Of een bepaald kledingstuk comfortabel draagt, hangt ook samen met de gebruikte materialen. De ene stof draagt nu eenmaal prettiger dan de andere. Dit is een van de redenen waarom we bij dit jaar vaak kiezen voor katoenen stoffen. Katoen voelt prettig aan op de huid en heeft veel andere positieve eigenschappen, waardoor deze stof bij uitstek geschikt is voor kleding. We gebruiken echter wel degelijk ook andere materialen voor onze kledinglijnen; in sommige gevallen heeft juist de toepassing van andere stoffen namelijk weer voordelen.

Het juiste materiaal voor optimale functionaliteit
Katoen is een veelgebruikte stof als het om kleding gaat. Soms vraagt de functionaliteit van een kledingstuk echter om toepassing van andere materialen, of om een combinatie ervan. Hierbij kunt u denken aan sport- of outdoorkleding. Zeker als het gaat om kleding die gedragen wordt tijdens lichamelijke inspanningen, is het van belang dat de stof warmte en vocht optimaal af kan voeren. Hoewel katoen wel luchtig draagt, neemt het ook vocht op, waardoor een katoenen shirt tijdens het sporten nat wordt én blijft. Het gebruik van andere, passendere stoffen draagt dan bij aan het draagcomfort en indirect ook aan de prestaties. Soms wordt ook voor een mix met synthetische stoffen gekozen omdat dit bijvoorbeeld een stof oplevert die goed rekbaar is. Ook hier vergroot de materiaalkeuze de functionaliteit van het kledingstuk.

Juiste kleur richt de aandacht
Als u het belang ziet van een bewuste kledingkeuze, dan kunt u zich er wellicht ook iets bij voorstellen dat kleding in de juiste kleur nóg meer voor u kan doen. Waar de ene man goed voor de dag komt in zwarte kleding, om maar eens wat te noemen, flatteert dezelfde kleur een andere man juist helemaal niet. Draagt u kleding in de kleuren die bij u passen, dan kan deze de kleur van uw huid, haar en ogen ondersteunen, waardoor u als het ware ‘beter uit de verf’ komt. Een shirt of overhemd in de goede kleur haalt bijvoorbeeld de roodtinten in uw huid naar voren, waardoor u er vitaler uitziet dan met kleding die juist de geeltinten benadrukt. Combineert uw overhemd goed met uw ogen, dan leidt dit de aandacht van de mensen om u heen onmiddellijk naar uw gezicht – een gegeven wat u zelfs in een zakelijke situatie, bijvoorbeeld als u een ander van uw gezichtspunt wilt overtuigen, kunt toepassen!

Maak gebruik van de kracht van kleuren
Over de kracht van kleur valt veel te vertellen; er zijn zelfs mensen die zich in dit onderwerp hebben gespecialiseerd en die cliënten adviseren over kleurgebruik in hun kleding. Zeker als u in uw werk veel te maken hebt met andere mensen en het van belang is dat u bijvoorbeeld overtuigend of betrouwbaar overkomt, kan het nuttig zijn om gebruik te maken van de kennis van een dergelijke expert. Welke kleuren uw uiterlijk ook het beste ondersteunen, u kunt voor de juiste kleding uiteraard altijd terecht bij dit jaar! Wij houden de internationale modetrends vanzelfsprekend nauwlettend in het oog en zorgen dat we daar in iedere nieuwe collectie bij aansluiten. Tegelijkertijd bieden wij ook altijd de nodige basisstukken in dito kleuren, die u desgewenst kunt combineren met de trends van het moment. Hebt u eenmaal een goede basiskledingcollectie in de kleuren die u goed doen, dan kunt u dus naar hartenlust spelen met kleuraccenten en dergelijke.

Stijlvol niet per definitie zwart
Ook als het om speciale gelegenheden zoals bijvoorbeeld de feestdagen gaat, valt er genoeg met gekleurde kleding te experimenteren. Wie zegt er nu eigenlijk dat zwart ‘chic’ is? Als zwart niet ‘uw’ kleur is, dan zijn er genoeg andere kleuren die niet alleen stijlvol zijn, maar ook beter uw sterke punten naar boven halen. dit jaar biedt u wat dit betreft voldoende mogelijkheden om eens iets anders uit te proberen. Voor welke kleur kleding u ook kiest, het blijft wel zaak om zorgvuldig met gekleurde kledingstukken om te gaan. Want, dat hebt u wellicht wel eens ervaren, gekleurde kleding wil nog wel eens de neiging hebben om te verkleuren. En als dat blauwe shirt dat u die frisse uitstraling gaf ineens niet meer felblauw is maar een vale tint krijgt, dan gaat veel van het kleureffect jammerlijk verloren. Gelukkig zijn er genoeg dingen die u kunt doen om uw gekleurde kleding ook echt gekleurd te houden.

Wassen volgens de regels
Of we het nu leuk vinden of niet, kleding moet met enige regelmaat gewassen worden. Het is echter wel een feit dat een beurt in de wasmachine de meeste kledingstukken doet slijten. Ook de kleur van uw kleding vervaagt bij iedere wasbeurt weer een beetje meer. Vraag u dan ook altijd af of dat shirt in uw favoriete kleur echt al wel in de was moet, of dat het wellicht volstaat om het even in de frisse lucht uit te hangen. Iedere wasbeurt die u kunt voorkomen, is meegenomen! Is het bewuste shirt wel aan wassen toe, dan kunt u zich het beste strikt houden aan de wasvoorschriften zoals die op het label staan. Was het kledingstuk in kwestie hoe dan ook niet op een te hoge temperatuur, aangezien dit de kleur beslist niet ten goede komt! Let ook eens op de hoeveelheid wasmiddel die u gebruikt: te veel wasmiddel zorgt voor een snellere vervaging van de kleuren van uw kleding. Onderzoek dus of de was net zo schoon wordt als u eens wat minder wasmiddel toevoegt dan de fabrikant voorschrijft.

Zuinig omgaan met gekleurde kleding
Hebt u bepaalde (duurdere) gekleurde kledingstukken waar u extra gesteld op bent? Ga er dan ook extra zuinig mee om en was ze niet zelf maar breng ze eens in de zoveel tijd naar de stomerij voor een professionele wasbeurt. Zelf kunt u er verder ook nog voor kiezen om de tijd van een wasbeurt te verkorten; hoe langer het wasprogramma, hoe sneller uw kleding achteruitgaat. In de categorie ‘huismiddeltjes’ wordt bovendien nog wel eens aangeraden een scheutje azijn aan de was toe te voegen: dit zou de kleuren van de kleding helder houden. Let daarbij wel op dat u de azijn niet direct op een kledingstuk giet: rechtstreeks contact veroorzaakt vlekken, dus verdun de azijn liever eerst.

Investeer in kwaliteit voor meer kleur
Als u het niet prettig vindt dat u kleding er qua kleur in kwaliteit snel op achteruitgaat, dan is het tot slot aan te raden om te kiezen voor kwalitatief goede kleding. Uitzonderingen daargelaten is het over het algemeen zo dat de wat duurdere kleding doorgaans langer mooi blijft – mits deze goed behandeld wordt uiteraard! Investeren in kwaliteitskleding loont kortom beslist de moeite: de extra uitgaven verdient u immers terug in de vorm van langer draagplezier. En bij dit jaar zien wij het als onze missie om u volop keuze te bieden als het gaat om kleur én kwaliteit!

 

No more articles