Gebruikt ST nog steeds Angorawol?

Iedereen zal het zich nog wel herinneren, want het zijn beelden die je nooit uit je geheugen gewist zal krijgen. Ik heb het natuurlijk over het filmpje, waarin te zien was hoe een Angora konijn werd kaalgeplukt voor wol. Het konijntje gilde het uit van de pijn en dit was verschrikkelijk om te horen. Iedereen was erg geschrokken van deze tragische beelden en daarom was er ook veel ophef over.

Veel bedrijven zijn sinds dit filmpje hun wolfabrikanten gaan screenen en hebben op aandringen van de dierenbeschermingsorganisatie PETA angorawol uit de verkoop gehaald. Nederlands modelabel Supertrash blijkt nog steeds kledingstukken van angorawol te verkopen. Dit terwijl het merk eerder heeft gezegd te stoppen met het gebruik van angorawol voor haar producten. De dierenbeschermingsorganisatie PETA is daarom een online actie begonnen, waarin Olcay Gulsen (oprichtster van het modelabel), wordt gevraagd alsnog te stoppen met de verkoop van artikelen die gemaakt zijn van angorawol.

Wij hopen er vele oproepen worden verstuurd naar Olcay Gulsen, zodat ze alsnog zal stoppen met het gebruik van Angorawol in haar artikelen en daarmee het angora leed zal verminderen. Een konijn hoort lekker te rennen en holletjes te graven in de natuur in plaats van gemarteld te worden voor ‘mooi’ bont.

Hieronder zijn foto’s te zien van haar big bang fashionshow, waarin het angorawol duidelijk zichtbaar is! Wij zijn voor fake fur, wat jullie?

No more articles