Friday’s Five: boeken over Chanel

Boeken over mode worden niet alleen gebruikt als inspiratiebron of vrijetijdsbesteding, tegenwoordig zien we ook veel fashion books terug in het interieur! Genoeg reden om onze favoriete Chanel boeken voor jou op een rij te zetten.

Het eerste boek, geschreven door Daniele Bott, gaat over Chanel als merk. Hoe combineert Chanel traditie, orginaliteit en stijl? Je krijgt een exlusief kijkje in het privé archief van het modehuis vol prachtige Chanel pakjes, accessoires, modellen en design. Om nog maar te zwijgen over de cover van het boek, what a beauty.

Het tweede boek, geschreven door Jean-Louis Froment, is een eerbetoon aan Gabrielle Chanel en haar No.5 parfum. Wist je bijvoorbeeld dat de parfum is gekoppeld aan nummer vijf omdat Gabrielle de vijfde versie het best vond?

De Wereld Van Karl, uiteraard geschreven door mister Chanel himself, bestaat uit verschillende quotes die Karl’s visie weergeven. De uitspraken van de hoofdontwerper van Chanel en de eigenaar van zijn gelijknamige label worden razendsnel opgepikt door menig fashionista en ontwerper.

Het Geheim Van Chanel No.5, geschreven door Tilar Mazzeo, gaat over het leven van Gabrielle Chanel. Mede dankzij de populairst parfum ever, Chanel No.5, is Chanel een fenomeen that will last forever. Hoe kwam deze parfum tot stand? De schrijfster neemt je mee van bloemenvelden tot de verkooppunten.

En voor de mini fashionista’s onder ons (lees: oppaskindjes of dochtertje) is er ook een voorlees boek geschreven over het leven van Gabrielle Chanel! Het boek, geschreven door Annemarie van Haeringen, bevat veel leuke mode illustraties.

Klik op de bovenstaande afbeelding voor de verkooppunten en de prijs.

No more articles