Fashion leren tijdens een studie in Amsterdam

Altijd al ontwerper willen worden? En heb je er talent voor. Dan kan je altijd proberen om op een opleiding voor fashion te komen. In Amsterdam vind je de Amsterdam Fashion Institute. Als ontwerpen je passie is, kan je daar een kijkje nemen. Daar wordt niet iedereen aangenomen en dat is maar goed ook. Het ontwerpen van kleding is hard werken. En naast een portie energie om hard te werken heb je ook talent nodig.

Creativiteit, out of the box denken. Elk jaar heb een ontwerper deadlines en wil een ontwerper zichzelf overtreffen, gezien het succes van het jaar ervoor. Zodra de ontwerpen van de tekentafel zijn, gaan ze naar het atelier en daar ligt als het goed is de grote liefde van de ontwerper. Kledingstukken maken. Het echte werk. Met naald en draad de kledingstukken maken. Kunst maken.

De kleding aanpassen aan de vrouwelijke of mannelijke pasvormen. Als de outfits de goedkeuring krijgen van de ontwerper en zijn of haar team, heb komt uiteindelijk de grand finale. Celebrities zitten er klaar voor. De pers kan niet wachten. En wij hier op redactie ook niet. Kan jij jet het voorstellen als je ontwerper zou zijn: Jouw presentatie van jouw eigen kledinglijn. Stoerder dan dat kan eigenlijk niet!

No more articles