Fashion: De kleur van je kleding, is de kleur van je stijl

Het is een dagelijks terugkerend probleem. Matchen welke kledingstukken het beste bij elkaar passen. Voor veel vrouwen resulteert dit in een lange tijd voor de spiegel. Echter, is dat probleem misschien wel verleden tijd. Want kleur zegt meer dan je denkt. Zo kun je kleuren kiezen die bij het seizoen passen, bijvoorbeeld een combinatie van geel en wit in de zomer. Of grijs en wit in de winter. Of laat via de kleur van je kleding zien hoe jij je op dat moment voelt. Rood in een verliefde bui, of zwart als het even allemaal tegen zit. De kleur van je kleding zegt vaak meer dan je denkt.

 

Zwart of blauw bij Stres & Spanning: Draag wat je voelt

Elke vrouw kent het gevoel wel dat alles tegen zit. Je hebt zo nu en dan eens een bad hair day. In dit geval wil je er vaak ook niet over praten maar door jezelf te kleden naar hoe jij je op dit moment voelt, kan het je wel een stuk meer rust geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Zwart of blauw. Of zelfs een combinatie van deze 2. Donkere kleuren geven je vaak een rustige uitstraling waardoor je toch lekker jezelf kunt zijn, zelfs als het even tegen zit.

 

Rood: Meer dan alleen een kleur

Rood is vaak een toch wel een in het oog springende kleur. Opvallend en sterk. Rood word vaak ook de kleur van de liefde genoemd. Wat is er nog mooier om je gevoelens in je kleding keuze te laten zien. De liefde is dan ook vaak het mooiste wat er is. Aan de andere kant is rood een kleur die energie geeft. Door de felle en opvallende kleur geef je jezelf een energie boost, op de momenten dat jij dat even nodig hebt. Rood kun je ook mooi combineren met zwart. Of wat dacht je van geel? Probeer het uit en zie het effect.

Groen: Wat te doen met kleding in het groen

Groen is een kleur die rust uitstraalt. Dus wat is er nou mooier om op momenten van stres of veel drukte in je hoofd, toch jezelf een beetje rust te gunnen. Groen kan hierbij helpen. Wist je dat groen het meeste voorkomt in de natuur? Daardoor word de kleur groen vaak vergeleken met ´´nieuw leven´´. Waar wacht je nog op, en breng dat nieuwe leven in je hoofd. Want groen is zo gek nog niet.

Paars: Energie, spiritualiteit en vrouwelijkheid

Paarse kleding is in vele tinten te vinden en kunnen verschillende dingen duidelijk maken. Zo staat paars bekend als een kleur die energie geeft op momenten dat jij daar om vraagt bij gebrek aan energie. Daarnaast word paars vaak vergeleken met spiritualiteit. In de spiritualiteit geeft het de energie weer en ook een soort van kracht. Het zet je geest open en laat je tot rust komen. Tot slot is paars ook een hele vrouwelijke kleur. Een kleur die je met bijvoorbeeld verschillende tinten kunt combineren en waar je jezelf prima mee kunt presenteren. Diverse online shops zoals bijvoorbeeld C&A hebben uitgebreide paarse kleding collecties.

Geel: De kleur die het zonnetje in je los maakt

Geel is een vrolijke en zeker een opvallende kleur. Tevens kun je geel met bijna elke kleur combineren en dat geeft meteen een breder assortiment aan kledingkeuze. Geel is perfect geschikt in de zomer, Of om te laten zien dat je lekker in je vel zit. Laat zien dat jij het zonnetje in huis bent en je de hele wereld aan kan. Op momenten dat jij je niet heel erg blij voelt, geeft deze kleur je net die energie kick om blij te worden en je er stralend uit ziet.

No more articles