Fact: H&M stopt definitief met angorawol

Het Zweedse modeketen H&M stopt definitief met de productie van kleding items die angorawol bevatten. Het modebedrijf zegt geen guarantee te hebben dat leveranciers wol kopen van fokkerijen waar volgens the rules wordt gewerkt.

Eind november besloot H&M voorlopig geen kleding items meer te produceren waarin de stof angorawol was verwerkt. Dat gebeurde nadat dierenrechtenorganisatie PETA een disturbing filmpje online had gezet over het strippen van levende angorakonijnen op fokkerijen in China.

“We stopten op 27 november de productie van alle kledingstukken met angorawol en hebben sindsdien bijkomende inspecties uitgevoerd in de kwekerijen waar onze leveranciers hun angorawol vandaan halen”, aldus H&M zaterdag in een persmededeling. “Omdat de angoraboerederijen ver van ons verwijderd zijn in de productieketen, kunnen we momenteel niet garanderen dat ze werken volgens onze richtlijnen en volgens de specifieke richtlijnen voor het kweken van angorakonijnen. We hebben daarom besloten om de productie van angoraproducten definitief stop te zetten.”

No more articles