Envelope Clutch

Sommige vinden ‘m super handig en sommige hebben er helemaal niks mee. De clutch en in dit geval de envelope clutch. Je hebt ze in alle soorten, maten, kleuren noem het maar op.

De clutch is ontstaan in de jaren ’50 en het stond toen bekend als ‘pochette’. We kennen het nu als de clutch of kaboutertasje. Een clutch wordt eigenlijk niet gezien als tas, maar meer als een accessoire want veel past er niet in. Lipstick, je telefoon, sleutels en wat geld of bankpasjes.

Het woord clutch komt van het engels werkwoord¬†to clutch:¬†iets beetpakken of aanklampen. Gelukkig komen clutches ook met een koord of ketting zodat je ‘m aan je schouder op pols kan dragen. De envelope clutch is een variant van de normale clutch. De naam is niet iets mysterieus want het is simpelweg een clutch in de vorm van een envelop.

In het dagelijks leven zal je deze accessoire niet snel tegenkomen. Ze worden namelijk veel gebruikt in het nachtleven, omdat je dan dus niet zoveel hoeft mee te nemen. Deze accessoire is al zo lang in gebruik dat de exemplaren steeds groter worden, waardoor je ze dus wel kan gebruiken in het dagelijks leven, je zou er nu zelfs een iPad in kunnen stoppen.

Als je zelf nog geen trotse eigenaar bent van een envelope clutch kan je lekker gaan shoppen. We vonden op Asos (onder) en Zalando (boven) deze mooie clutches.

 

No more articles