Elie Saab Fall/Winter 2014-2015

Tijdens de New York Fashion Week zijn er natuurlijk tientallen modeshows van verschillende merken en designers. Maar die van Elie Saab konden we niet onbesproken laten.

Elie Saab toonde op de afgelopen NYFW zijn nieuwe collectie voor herfst en winter 2014-2015. Het is gewoon een normale collectie, a la Elie, er is verder niks spectaculairs te zien.  Maar de kleuren die hij deze keer gebruikt heeft vielen zo erg op dat we er wel meer aandacht aan moesten besteden. Hij maakt in deze collectie gebruik van de kleuren zwart, roze, zalm, donker cyaan en groenblauw. Met sommige looks heeft hij de outfit in een dezelfde kleur gedaan met verschillende soorten kledingstukken over elkaar heen. Het aparte van deze collectie is, is dat hij bij sommige looks gebruik heeft gemaakt van het ombre effect. Dat ombre effect geeft deze jurken dat echte tintje, hoe kan je hier niet verliefd op worden?

Elie is al sinds zijn negende levensjaar bezig met kleding ontwerpen. Hij is er nooit voor naar school gegaan, maar heeft alles zelf geleerd. Vroeger maakte hij altijd kleding voor zijn zussen. Hij verkocht toen de jurken aan de vrouwen in zijn buurt.

Deze collectie van Saab valt onder ready-to-wear. Als je deze collectie wilt shoppen hoef je alleen maar naar de PC Hooftstraat te gaan. Voor de Haute Couture moet je afreizen naar Libanon of Parijs.

 

 

No more articles