effen overhemden

Effen overhemd

Waarom effen overhemden populair zijn
Meteen effen overhemd combineer je eindeloos. Doordat er geen print of figuur opstaat kan een effen overhemd werkelijk overal op gedragen worden. Iedereen zou daarom minstens twee overhemden met een neutrale kleur in zijn garderobe moeten hebben. Denk hierbij aan zwart, wit, bruin of grijs. Daarnaast is het aan te raden om een effen overhemd in een leuke of opvallende kleur te hebben. Bijvoorbeeld groen, rood, blauw of geel. Zo maak jij je garderobe pas echt compleet.

Overhemd door de jaren heen
Een overhemd is chique maar ook nonchalant. Een overhemd wordt ook wel hemd genoemd en is een bovenkledingstuk. Oorspronkelijk was de benaming een boezeroen. Dit was een korte kiel met lange mouwen. Dit werd oorspronkelijk als onderkleed gedragen door zeelieden, sjouwers en ambachtslieden. De gewone arbeiders droegen dit kledingstuk en daarom werd dit volk ook wel met Jan Boezeroen aangesproken. De boezeroen had geen kraag, iets dat het moderne overhemd wel heeft.

Overhemd of dress hemd
Er zijn verschillende overhemden. Het gewone overhemd daar wordt mee bedoeld de dagelijkse hemden die we tegen komen. Een dress hemd is een overhemd waarop een stropdas gedragen kan worden. Dit is een net overhemd dat onder een kostuum of pak aangedaan wordt. Vaak zijn dit de wit gesteven overhemden.

De boord van een overhemd 
Ieder modern overhemd heeft een vast boord. Het ouderwetse overhemd had dit niet, waardoor er dagelijks een schoon boord gedragen werd. Het boord kan omhoog of omlaag gedragen worden. Elvis droeg de kragen graag omhoog, en ook vele rolmodellen. Over het algemeen wordt de kraag van een poloshirt weleens omhoog gedragen, van een overhemd omlaag. Een overhemd met een Franse boord is geschikt om een stropdas op te dragen. De punten van de kraag worden recht gehouden. Bij de button down boord worden de punten omlaag gedrukt. Deze waren van oorsprong bedoeld om polo mee te spelen. De vadermoordenaar wordt onder een smoking gedragen. De punten van de kraag zijn alleen aan de voorkant zichtbaar. Daarnaast zijn er nog andere varianten met betrekking tot boorden.

Manchetten bij de mouwen
De manchetten sluiten de mouw bij de pols. De enkele manchet wordt het meest verkocht, terwijl de dubbel manchet als chique wordt beschouwd. Manchetknopen sluiten de manchetten. Deze zitten standaard op het overhemd maar kunnen ook los gekocht worden en later op de manchet gezet worden. Manchetknopen dienen vaak als sieraad.

Waarom een effen overhemd dragen
Een effen overhemd geeft geen drukte weer. Het straalt rust uit en is mede daardoor veelzijdig te combineren. Hierdoor kan het effen overhemd zowel thuis, op het werk of tijdens een feestje gedragen worden. Doordat ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn kan er veel gecombineerd worden. Hiermee kan een garderobe of kledingkust dus altijd aangevuld worden. De moderne van nu weet een effen overhemd dan ook altijd moeiteloos te combineren en ziet er altijd goed uit.

Waar het leuk bij staat
Een effen overhemd staat leuk op een spijkerbroek, strak of wijd. Daarnaast kan het uitstekend op een pantalon of ribbroek gedragen worden. Ook onder een kostuum of pak staat een effen overhemd erg goed. Daarnaast zien we dit overhemd vaak terugkomen over een T-shirt heen, waarbij het overhemd open gedragen wordt. Zo creëer je een nonchalante en toch eigentijdse uitstraling. De kleur is belangrijk: deze moet goed afgestemd worden op de andere kleding. Een oranje broek met een rood overhemd? Dat is niet erg aantrekkelijk. En fel gekleurd effen overhemd kan het beste op een zwarte, witte of grijze broek gedragen worden. Of op een blauwe spijkerbroek. Maar kies je voor een wit, zwart, bruin of grijs overhemd dan kan de broek best wat feller van kleur zijn.

Trends en gelegenheden
Mode of de trend, we horen er veel over. Overhemden zijn eigenlijk altijd de trend, Ze zijn tijdloos en al jaren en jaren in iedere kledingkast te vinden. Iedere man, jong of oud, kiest vroeg of laat voor effen overhemden. Iedereen wil er tenslotte goed uitzien. Vaak wordt een overhemd thuis gedragen, of tijdens het werk. Speciale werkoverhemden zijn van steviger materiaal gemaakt, maar wie een kantoorbaan heeft kiest juist voor een merk overhemd. Want kwaliteit staat voor luxe en uitstraling. Ook voor een diner, familiebezoek, bruiloft of feest is een overhemd geschikt. Of lekker op hert strand, los over de zwemshort. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Combineren
Een overhemd is prima te combineren met een spijkerbroek. Daarnaast wordt het ook vaak op een korte broek gedragen, vaak over een T-shirt. Vreemd, want van een trui zouden we het niet accepteren wanneer deze over een korte broek wordt gedragen. Maar een overhemd maakt het net even wat anders. Het kan gewoon! Ook onder een pak of kostuum staat een effen overheid heel erg chique. Of gewoon over een pantalon. Overigens kan een effen overhemd ook onder een gewone trui gedragen worden. Een trui met v-hals in combinatie met een overhemd geeft een mooi geheel. Een polotrui heeft reeds al een kraag.

In de broek of niet
Draag je een overhemd in de broek of eroverheen? Wie een overhemd in combinatie met een pantalon draagt kiest er liever voor om deze in de broek te stoppen. Dit staat net wat netter. Een mooie riem erop en je bent het heertje. Voor het dragen op een spijkerbroek zijn er twee mogelijkheden: over of in de broek. Mannen met een buikje kiezen er liever voor om een effen overhemd over de broek te dragen. Hierdoor wordt het buikje verhuld. Mannen met een strak figuur kunnen het overhemd ook in de broek dragen. In de broek ziet er altijd wat formeler uit, over de broek lekker tijdloos.

Seizoenskleding
Een overhemd is eigenlijk geen seizoenskleding. De dunne stof van een overhemd geeft in de zomer verkoeling. In de winter kiezen veel mannen ervoor om een overhemd onder en trui of een jasje te dragen. Een effen overhemd kan daardoor het gehele jaar door gedragen worden. Wie een effen overhemd aanschaft doet hiermee een goede investering. Niet alleen ter aanvulling van de garderobe, een overhemd vergroot het zelfvertrouwen van iedere man. Kleren maken immers de man.

Overhemd van dit jaar
Een merkoverhemd geeft toch betere kwaliteit en een langere levensduur. Bovendien verliest een merkoverhemd niet snel zijn vorm en blijft perfect en langdurig mooi. De moderne man kiest voor overhemden van dit jaar. Hierbij wordt gekozen voor kwaliteit en een fijne pasvorm. Alle overhemden zitten comfortabel en worden graag door de man gedragen. In de webshop zijn effen overhemden te vinden. Bestel voor jezelf, je man, je vriend, je broer of een gewaardeerde collega. Iedere man verdiend een effen overhemd van MEN OF ALLE NATIONS.

 

No more articles