De rups die kleding maakt…

De eerste zijde kwam uit China. Ze hadden daar al vroeg ontdekt dat de zijderups zich inwikkelde in zijde en wanneer het juiste moment was om de pop te doden waarna het zijdedraad afgewikkeld kon worden. Een zijdedraad kan 300-900 meter lang zijn en is 10 micrometer dik. Om 1 kilo zijde te maken zijn ongeveer 5000 cocons nodig.

Omdat de rupsen het productieproces van zijde niet overleven, is het een kostbare stof. Gelukkig zijn er veel andere stoffen die op zijde lijken.

Hugo Boss is een bekende designer die met zijde werkt, maar ook met de materialen die lijken op zijde zoals viscose. Er zijn veel celebrities die graag zijde dragen. Zijde is een van de comfortabelste stoffen die er bestaan. Ze hebben een hoog draagcomfort, maar je moet ze behandelen met een gebruiksaanwijzing. Zijde kan alleen met de hand gewassen worden en pas op met andere kledingstukken want zijde verkleurt erg snel.

Als jij een zijden kledingstuk in je kast hebt hangen, dan mag je daar trots op zijn! Het is een uniek stuk en eigenlijk een musthave voor iedereen. Helaas is het niet zo betaalbaar dat iedereen er iets van kan kopen.

No more articles