Dé ijs koningin van Paris Fashion Week

Er wordt veel kleding geproduceerd waar we maar al te graag naar kijken, maar de kleding van Iris van Herpen is wel heel bijzonder. Iris studeerde voor designer aan de hogeschool voor de kunsten ArtEZ in Arnhem. Ze heeft tijdens deze studie bij onder andere Alexander MQueen in London stage gelopen.

Sinds 2007 heeft Iris haar eigen modelabel. Haar werk wordt door haarzelf omschreven als “fashion waar normale regels niet gelden en een combinatie van vakmanschap en innovatieve technieken.” Iris beschouwt mode als een vorm van zelfexpressie waarbij zij haar associaties en fascinaties over de doodnormale dag vertaalt naar een collectie. Draagbaarheid is niet het uitgangspunt van haar collectie. Een nieuw silhouet creëren is veel belangrijker.

Tijdens Paris Fashion Week stuurde Iris van Herpen een van haar modellen de catwalk op in een ‘ijsjurk’. Natuurlijk was de jurk die het model droeg geen echte ijsjurk. Voor het creëren van deze ‘ijslook’ heeft Iris gebruik gemaakt van innovatieve technieken. De jurk is gemaakt van vloeibaar fotopolymeer, dat door UV-licht is verhard.

Het daadwerkelijk kopen van deze jurk kunnen we vergeten, want dit kledingstuk was alleen voor de show. Natuurlijk heb ik wel een foto weten te scoren van deze mooie ijsjurk. Wat vinden van dit bijzondere ontwerp?

No more articles