Cover Vogue Turkije met 3 topmodellen

Vogue Turkije heeft voor het november nummer maar liefst drie grote topmodellen uit de 90’s geregeld. Op de cover van het nieuwste nummer zijn Claudia Schiffer, Naomi Campbell en Eva Herzigová te zien.

Vandaag de dag hebben donkere modellen nog steeds last van discriminatie, maar in de rijd dat Naomi Campbell doorbrak was het helemaal lastig om aan modellenwerk te komen als getinte vrouw. In augustus 1988 was Naomi Campbell het eerste donkere model dat op de cover van de Franse Vogue stond. Een ander model die meerdere Vogue covers op haar naam heeft staan is de blonde Claudia Schiffer, ze is ook al meer dan 25 jaar actief in de modellenwereld. Eva Herzigová is een Tsjechisch model, haar eerste echte belangrijke modellenklus was voor Wonderbra in 1994.

En nu, 20 jaar later staat ze samen met twee andere supermodellen op de cover van de Turkse Vogue. De drie zijn gefotografeerd door Cuneyt Akeroglu. De foto’s zijn grotendeels in zwart-wit en ook de outfits bestaan voornamelijk uit deze kleuren.  Dit is niet de eerste keer dat supermodellen uit de 90’s worden herenigd om op de cover van een Vogue te staan. De Japanse Vogue deed dit in september al.

Bekijk hieronder de foto’s van de drie supermodellen.

No more articles