Chanel RTW evoluties

De Chanel show van dit seizoen was waanzinnig goed. Zoals altijd weet Chanel er een spektakel van te maken.

Al sinds het debuut van de eerste ready-to-wear collectie in 1978 is Chanel hét modehuis en couturier in de fashionwereld. Van dit high-end fashion label weet je altijd dat er een knalshow van gemaakt gaat worden. Of het nou ligt aan de collectie, de catwalks en de hele sfeer er omheen, de designers, of dit alles bij elkaar. Het was, is en blijft ongelofelijk.

Karl weet dan ook voor al een heel lange tijd wat het Parijse publiek en de rest van de modewereld wilt zien. Zijn eerste ready-to-wear collectie in 1984 was meer dan een succes. Chanel ging vanaf toen een toptijd tegemoet. Dit was niet alleen een toptijd voor merken op hun successen te boeken, ook voor de modellen was het een geweldige tijd. Chanel had modellen voor zich lopen waar je tegenwoordig u tegen zegt. Denk aan Kate Moss, Naomi Campbell en Claudia Schiffer. Tegenwoordig is het succes er niet minder op geworden, Karl wist Gisele, Cara en Kendall voor zich te winnen.

Dan nog niet eens gesproken over de catwalks. Elk seizoen, elk jaar, elke show doet hij het weer. Wat een man. Ondanks zijn privé situaties werk Karl zich suf voor het merk. De RTW collecties mogen elk seizoen opnieuw hun shine pakken op een waardige manier. De zalen, de opzet, de catwalks van de shows worden als maar mooier en grootser. Geheel in stijl komen alle gasten dan ook maar al te graag naar de shows van Chanel.

Bekijk voor meer evolutie kiekjes de site van Harper’s Bazaar.

 

No more articles