Celebrities ontvangen Presidentiele Medaille

Gister heeft President Obama de Presidenti√ęle Medaille¬† van Vrijheid uitgereikt aan 18 belangrijke mensen. Inclusief Meryl Streep, Ethel Kennedy, Stevie Woner en Tom Brokaw. De award is voor hen die iets belangrijks hebben gedaan voor de Verenigde Staten.

Een speciale situatie voor Meryl Streep. Eerder deze maand werd ze ook al geroepen om naar het Witte Huis te komen in Washington DC. De actrice die al meerdere prijzen op haar naam heeft staan samen met nog 18 anderen de hoogste prijs in ontvangst mogen nemen die er te verdienen valt bij het Amerikaanse volk. De celebrities die deze eer nu mogen dragen, volgen de voetstappen Walt Disney, Audrey Hepburn en TS Eliot.
De President keek er naar uit om de awards uit te reiken. Activisten die vechten voor de verandering is het beste dat bestaat. Van wetenschappers tot modellen en acteurs. Zo heeft ook Meryl Streep een award gewonnen.

Volgens Obama is Meryl een van Amerika’s leading ladies. Hij verklaart haar bijna de liefde: ”Ik hou van Meryl Streep”, zegt hij. ”Haar man weet dat ik van hou, Michelle weet dat ik van haar hou. Er is niks dat ze er tegen kunnen doen.” De hoge onderscheiding is hiermee niet voor iedereen weggelegd. Laat staan om die te ontvangen in het Witte Huis. Ook Stevie Wonder is een speciaal persoon voor Obama. ”Toen ik elf jaar was, kocht ik van mijn zakgeld mijn eerste album, dat was van Stevie Wonder.” Dit vertelde hij aan Stevie voordat hij de medaille kreeg uitgereikt. Obama heeft dit album van Stevie trouwens helemaal plat gedraaid.

No more articles