Calvin Klein gebruikt plus size model voor campagne

Op 27 jarige leeftijd poseert Myla Dalbesio voor een campagne van het merk Calvin Klein. De brunette is gevraagd voor deze shoot net zoals Lara Stone en Jourdan Dunn. Het enige wat anders is aan Myla is dat ze wordt gezien als een plus size model. Er is veel ophef over dit in Amerika. Hoe kan iemand met maatje 38 nou beschouwd worden als ‘plus size’. Een woordvoerder van Calvin Klein heeft duidelijk gemaakt dat ze dit hebben gedaan omdat het een “exclusieve campagne” is en “dat ze zich willen aanpassen aan de verschillende maten en vormen van de vrouw”.

Maar het model Myla wilde zelf ook duidelijk aangeven hoe zij erover dacht: “It’s not like Calvin Klein released this campaign and were like “Whoa, look, there’s this plus size girl in our campaign. They released me in this campaign with everyone else; there’s no distinction. It’s not a separate section for plus size girls.” Dus als wij het zo moeten zien betekent het dus dat ze afwillen van het idee dat alleen vrouwen met een maat 34 of 36 campagnes kunnen doen in hun ondergoed.

Calvin Klein vertelt zelf ook dat er absoluut geen onderscheid was gemaakt tussen de verschillende modellen: “No one even batted an eye. It was very cool. Ze wilden net zoals de meeste merken gewoon een mooie campagne maken. Bekijk hieronder de foto’s van Myla.

No more articles