Burberry moeilijke financiële tijden

Eergisteren heeft Burberry hun tussentijdse financiële resultaten gepubliceerd en de cijfers waren schokkend. Het bedrijf heeft wel eens betere tijdens gekend.

Over de omzet van Burberry hoeven ze zich niet zo’n zorgen te maken. In het eerste half jaar van het jaar groeide het namelijk met zeven procent. De totale winst van dit merk was in het eerste halfjaar gedaald van 16,8 procent naar 13,8 procent wat gelijk staat aan 152,2 miljoen Britse pond. Deze daling had alles te maken met de ongunstige wisselkoers die ongeveer 31 miljoen Britse pond weg nam. Als er op dat moment geen sprake was geweest van de ongunstige wisselkoers, dan had Burberry waarschijnlijk 6 procent meer winst gehad.

Maar het is natuurlijk nog geen drama. Er zijn nog steeds veel modeliefhebbers die helemaal weg zijn van het merk. En natuurlijk komen ze er gewoon weer bovenop. De online-verkoop gaat nog steeds als een gek en de echt fashionista’s kopen nog steeds de iconische jassen, regenkleding, accessoires en leren tassen. En hoe kan je nou nee zeggen tegen het schattige gezichtje van Romeo Beckham. Als je nu onwijs veel zin hebt om te gaan shoppen bij het Britse merk kan je natuurlijk altijd terecht op hun site. De luchtjes zijn natuurlijk het perfecte kerst cadeau, veel shop plezier!

 

No more articles