Bevestigd: John Galliano gaat weer aan de slag als creatief directeur

We hadden het er al over: na een aantal jaartjes hier een daar een baantje heeft John Galliano eindelijk een vaste aanstelling als creatief directeur bij modehuis Maison Martin Margiela. En dat is een primeur voor zowel Galliano als het modehuis, want die zitten al sinds de dood van Martin Margiela in 2009 zonder creatief directeur. En Galliano zelf, tja, die is sinds zijn anti-semitistische uitspraak niet meer zo populair in modeland. Maar de grootste impopulariteit lijkt te zijn verdwenen, dat blijkt wel uit zijn nieuwe baan.

‘Margiela is klaar voor de komst van een nieuwe, creatieve geest,’┬ázo vertelt┬áRenzo Rosso, de eigenaar van de OTB Group (dit bedrijf is de eigenaar van het modehuis) weten. ‘John Galliano is een van de grootste talenten aller tijden, een unieke ontwerper voor een modehuis dat de modewereld altijd vernieuwd en uitdaagt.’

Galliano neemt alle collecties van het modehuis onder zijn hoede: dit zijn onder meer een ready-to-wear lijn voor mannen en vrouwen, sieraden en zonnebrillen.

Waarschijnlijk kunnen we de eerste collectie van zijn hand tijdens Parijs Fashion Week bewonderen in januari.

No more articles