Audrey Hepburn foto expositie

Zeldzame en nog nooit eerder vertoonde foto’s uit de familie collectie van Audrey Hepburn gaan naar het grote publiek!

De Nederlands-Belgische actrice is een legende en ook zeker geliefd bij het grote publiek vanaf de jaren ’40. Volgend jaar is het 65 jaar geleden geleden dat ze haar carrière maakte. Ter ere hiervan komen er in The National Portrait Gallery foto’s te staan die we nog nooit eerder van haar gezien hebben. Het zijn speciale kiekjes uit de familie collectie.

Het museum heeft de nieuwe tentoonstelling naar Audrey zelf vernoemd: Audrey Hepburn, Portraits of an Icon. De fototentoonstelling bevat dus meerdere en vooral speciale nog nooit eerder vertoonde foto’s. We mogen gaan genieten van haar leven en haar carrière door de foto’s. Het is alsof ze er nog steeds is, maar dan in een andere vorm: als verschijning op de afbeeldingen. Zo zien we haar tijdens haar ballet lessen, maar ook foto’s van behind-the-scenes van haar films. De collectie bevat ook beroemde portretten van  fotograven Richard Avedon, Cecil Beaton, Angus McBean, Irving Penn en Norman Parkinson. Deze tentoonstelling zal te zien zin in de Londense nachtclub Ciro’s.

Audrey was vanaf 20ste bezig met haar acteer carrière. Ze heeft later grote films weten te scoren en ze wist ook zelf een legende te worden. Ze heeft een hele historie en was voor haar tijd één van de weinige actrices die zoveel shoots op haar naam had staan. Deze fototentoonstelling is daarom een mooie gelegenheid om er naartoe te gaan. Je reist mee vanaf het begin van haar carrière, van films tot modellenwerk tot eigen fotoshoots en fotografie.

De expositie zal te zien zijn van 2 juli 2015 tot en met 18 oktober 2015 in The National Portrait Gallery in London.
No more articles