Alexander McQueen Spring 2015

Ook Alexander McQueen heeft zijn nieuwe collectie laten zien tijdens Paris Fashion Week. Het viel ons op dat er erg veel kimono in te zien was

De Alexander McQueen zelf is jammer genoeg in 2010 overleden. Sarah Burton heeft hierna de leiding gekregen over zijn merk. Tijdens de Paris Fashion Week was ook Alexander McQueen aan de beurt om de nieuwe collectie te tonen. Er is veel invloed geweest uit het oosten. Alle modellen hadden een kimono aan. Of het was een traditionele kimono (soort jasje), of hij was omgetoverd in een minijurkje. De kleuren die we het meest zagen waren rood, zwart, wit en een licht roze. De modellen waren allemaal super lang gemaakt (dat waren ze natuurlijk al) met extra hoge hakken met bandjes die gekruist doorliepen naar hun knieën. Ook droegen zij een apart zwart masker. Het deed ons een beetje denken aan een oosterse krijger. Toch waren het ook hele mooie vrouwelijke jurken met een touch of een zwart harnas.

Voor de gehele collectie kan je een kijkje nemen op de site van Alexander McQueen. Daar staat ook uitgebreid uitgelegd wat de collectie inhoudt, door wat ze zijn geïnspireerd en bijvoorbeeld de stijl van het haar van de modellen. Hieronder hebben we een paar looks van de modeshow.

No more articles