Alberta Ferretti’s lente en zomer collectie 2015

We schrijven niet over alle collecties die getoond worden op de catwalks tijdens Fashion Week. Dat is ook bijna niet mogelijk aangezien er zoveel collecties worden geshowd in New York, Londen en Milaan. Maar over de nieuwe collectie van Alberta Ferretti moesten we wel schrijven!

Alberta Ferretti is een Italiaanse ontwerpster die bekend staat om haar gelaagde looks. Ze liet haar nieuwe collectie lente collectie voor 2015 zien tijdens Milaan Fashion Week. De nieuwe collectie is romantisch en heeft een bohemian look. Op de catwalk zagen we veel zachtroze, oudroze, crème, mintgroen, lavendel paars en bruin. Qua materiaal was er veel kant en suède te zien. Modellen betraden de catwalk met witte kanten jurken tot op de enkels met een diep decolleté of juist een hoog gesloten hals. De suède items waren bruin en waren bijna allemaal voorzien van fringles. Kant en bruin suède items mogen dus volgens Alberta Ferretti niet ontbreken in jouw garderobe aankomende lente en zomer.

Een bohemian look is niet af zonder een paar bloemen. Veel kledingstukken waren bedekt met een bloemenprint of waren afgezet met nepbloemen. Vooral pasteltinten in combinatie met bloemen geven die zomerse, liefelijke bohemian look.

Bekijk hieronder een paar beelden van de collectie die Alberta Ferretti op Instagram plaatste:

No more articles