15 jaar Vogue Japan

Anna Dello Russo kan eindelijk haar droomissue verwezenlijken. Ze sluit zich aan bij Vogue Japan om daar de rol van editor in chief te vervullen. Naast haar sluiten ook cover girl Miranda keer en Mario Testino zich aan.

Het november issue van Vogue japan bestaat uit maar liefst 405 pagina’s en markeert voor het eerst het werk van Dello Russo met Testino. Testino is voor een tijdje al in het leven van Dello Russo, alleen hadden ze nog geen kans gekregen om samen te werken. Testino is één van haar favoriete fotograven en speciaal voor het 15-jarige bestaan van Vogue Japan, het 15 jaar jubileum issue, wilde ze de mooiste foto’s van Japan hebben.

Het ging dit keer meer om de emotie in de shoots, dan om de kleren. Het is vrij lastig om met nieuwe ideeën te komen. Ze wilden het het verleden in het heden plaatsen en dat is hun goed gelukt. Er was natuurlijk ook wat avontuur te vinden. Tijdens de street style Obsession shoot in Shibuya. Dit was een super productie in samenwerking met 40 modellen, een stylist, geishas, Japanse karakters en natuurlijk de assistenten. Eigenlijk mochten ze niet op de locatie de fotoshoot houden, dus toen de politie kwam renden ze allemaal weg. Ze renden met al hun spullen naar een straat verderop om de shoot af te maken. Het is één van de beste shoots geworden.

Covergirl Miranda Kerr kleedde zich in verschillende Japanse outfits. Denk aan een samurai, een geisha en manga. Ze is ongelofelijk mooi, strak en sexy. Het Japanse volk houdt van haar en  van haar stijl.  Japan is dan ook heel speciaal voor Kerr. Ook zij houdt van het volk en de cultuur. Het is tevens het eerste land dat ze moest bezoeken voor haar werk.

Het november issue komt uit op 10 oktober.

No more articles