10x vrouwelijke ondernemers die je gezien moet hebben

Als mensen aan entrepreneurs denken komen vaak de namen Steve Jobs, Mark Zuckerberg en Bill Gates naar boven. Op zich niet gek omdat deze drie mannen grote succesvolle entrepreneurs zijn. Toch valt er iets op als je dat rijtje met namen bekijkt. Alle drie zijn mannen. Vaak zijn het namelijk de mannen die een eigen bedrijf oprichten, vrouwelijke entrepreneurs zijn toch nog steeds een beetje ondervertegenwoordigd in het werkveld.

De mensen van Product Hunt besloten een lijst samen te stellen met de beste bedrijven en producten die opgericht zijn door vrouwen. Bekijk een overzicht van een paar vrouwen uit deze lijst hieronder:

Mathilde Collin – Front

Front verzameld e-mails van en naar leden van je team zonder dat je inbox onoverzichtelijk wordt door alle heen en weer gestuurde mails. Front geeft je ook de mogelijkheid om een groep se-mailadres te gebruiken zodat je samen kan werken met je team om e-mails op te stellen. In Augustus vertelde Y Combinator dat Front al 1.5 miljoen van de oorspronkelijke 2.5 miljoen van de subsidieronde bij elkaar heeft door een groep anonieme Silicon Valley investeerders.

Jocelyn Leavitt en Samantha Smith – Hopscotch

Hopscotch leert kinderen op een leuke en niet intimiderende manier hoe je kunt coderen. Hopscotch is de eerste programmeertaal die ook voor de mobiele telefoon ontworpen is. Jocelyn Leavitt en Samantha Smith hebben in totaal al 1.2 miljoen aan investeringen bij elkaar gekregen in twee rondes zoeken naar investeerders.

Carly Zakin and Danielle Weisberg – TheSkimm

Carly en Danielle hebben allebei hun baan bij NBC opgegeven om TheSkimm op te kunnen richten. TheSkimm is een nieuwsbrief die elke ochtend naar je mailbox wordt gestuurd met daarom alleen de ‘top stories’ van die dag. De twee kregen 1.6 miljoen bij elkaar als startkapitaal van AFSquare, Five Island Ventures, Richard Greenfield, Gordon Crawford, Troy Carter, RRE Ventures, Homebrew, and Bob Pittman.

Allyson Downey, Melissa Post en Jack Downey – weeSpring

Weespring is een e-commerce platform voor aanstaande ouders en ouders van pasgeboren baby’s. Gebruikers kunnen hier om advies vragen, hun verhalen en ervaringen delen en producten vergelijken. WeeSpring heeft $700 duizend bijelkaar gekregen op twee investeringsrondes van Empire Angels en Techstars.

Brit Morin – Brit + Co

Bij Brit + Co vind je de leukste DIY’s en kunnen klanten ook maandelijkse DIY kits kopen waar alle benodigdheden in zitten om iets te maken. Er is in totaal al 7.6 miljoen in Brit + Co geïnvesteerd door Cowboy Ventures, Yahoo’s Marissa Mayer, Index Ventures, en Lerer Hippeau Ventures.

Mereditch Perry – uBeam

Nadat Meredith Perry in haar collegezaal vastzat met een lege telefoon, een lege laptop en geen opladers. Perry besloot hier een oplossing voor te bedenken: ultrasone geluidsgolven gebruiken om zo mobiele apparaten op te laden. Perry heeft met uBeam al meer dan 13 miljoen aan investeringsgeld geworven.

Alexa von Tobel – LearnVest

LearnVest is bordevol met artikelen, tips en andere hulpmiddelen om je te helpen een betere financiële planner te worden. LearnVest heeft al 69 miljoen dollar bij elkaar gekregen in verschillende investeringsrondes van Northwestern Mutual, Accel Partners, American Express Ventures en more.

Deena Varshavskaya’s – Wanelo

Wanelo staat voor ‘want, need, love’ is een startup die je kleding laat kopen van meer dan 350.000 verschillende kledingwinkels. Wanelo heeft al 14 miljoen dollar aan investeringsgeld bij elkaar van investeerders zoals  Stan Chudnovsky, James Currier, Red Swan Ventures, Ooga Labs, Naval Ravikant, First Round, Floodgate, Forerunner Ventures, Aayush Phumbhra en Roger Dickey.

Michelle Lam – True & Co

Michelle Lam heeft het geheim ontdekt achter de perfecte bh. Nadat je een vragenlijst hebt ingevuld op de website van True & Co helpt ze je om de perfect bh te vinden voor jouw maat en vorm.  True & Co heeft in totaal al meer dan 6 miljoen aan investeringsgeld bij elkaar verzamelend sinds de oprichting in 2012.

Kegan Schouwenburg – Sols

Kegan Schouwenburg kreeg het idee voor haar bedrijf Sols toen ze werkte in den 3D drukkerij waar ze altijd haar zwarte leren laarzen droeg.  Sole is een bedrijf dat met behulp van 3D printers orthopedische schoenzolen maakt. Sols heeft al 8.2 miljoen dollar aan investeringen bij elkaar van onder andere Grape Arbor VC, FundersGuild, Felicis Ventures, Rothenberg Ventures, RRE Ventures, Lux Capital, en Founders Fund.

 

 

No more articles